Sevgili Tuba'nın bizim için seçtiği etkinlik konusu "Dünya Mutfakları" ile dünyayı dolaşacağız.
Bir çok değişik ve yeni tarife Tuba'nin Penceresinden bakacağız. Tuba'ya kolaylıklar diliyor ve katılımcılara da sevgiler gönderiyorum.
Fransız Mutfağı'nın herhalde herkez tarafından bilinen bir lezzeti, Soğan Çorbası'nı paylaşmak istiyorum;
4 tane soğan,
2 kaşık un,
4 bardak su,
1 tane et bulyon,
3 kaşık sıvı yağ,
Tuz
Üzeri için:
Kızarmış ekmek,
Karabiber, Kaşar rendesi
Yapılışı:
Soğanları yemeklik doğrayıp, sıvı yağda pembeleştiriyoruz, ununu,suyunu ve bulyonu ekliyoruz.
Soğanlar yumuşayınca kadar pişiriyoruz, blender'dan geçirip tuzunu ayarlıyoruz.
Servis yaparken kızarmış ekmek, karabiber ve kaşar rendesi ile servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN....
13 yorum :
Sevgili Hatice, nefis corbani aldim, sagolasin, enfes olmus, ellerine saglik, sevgilerimle,
duymuştum bunu yapsammı yaa enfes olmuş sıca sıcak ne gzel gider ellerine sağlık
canım benim ellerine sağlık nefis olmus göruntu harıka tadı çok lezzetlidir eminim mutlaka denenmeli. sevgilermle...
enfess görünüyor
ellerine saglık
sevgiler
ellerine saglik canim
Ellerine sağlık,nefis görünüyor.
Denenesi bir tarif,en kısa zaman da denemek isterim.
sevgiler...
ooo bayilirim sogan corbasina ellerine saglik canim arkadasim.
super supriz kurabiyelerinde nefis olmus tadini aldim.ellerine saglik
cok nefis gorunuyor.soyledigim kadar var degilmi lezzet harika goruntu muhtesem:)
birde arkadasimin elinden cikinca super olmus
opuyorum canim benim kucak dolusu sevgilerim biraktim
Harika görünüyor, kimbilir ne lezzetlidir..
Ellerine sağlık,
Sevgiler,
Ellerinize sağlık,
Sevgiler,
Cok lezzetli görünüyor canim,ellerine saglik.
Hatice'ciğim,
Çorban çok nefis görünüyor canım,ellerine sağlık.Bende çok sevmeme rağmen bizde nedense hiç yapılmaz.Sanırım büyüklerimizin alışılmış lezzetlerin dışına çıkmak istemediklerinden olsa gerek.Harikasın canım Hatice'm..
Kocaman sevgiler..
Ellerine saglik Hatice'cigim,
Bende cok severim bu corbayi ama hic denemedim.
Sevgiler ve selamlar
çok teşekkürler süpermiş gerçekten ellerine sağlık.
Yorum Gönder