12 Haziran 2007

Patatesli Fırın Makarna


Yarım paket çubuk makarna,
2 tane patates,
1 tane soğan,
2 kaşık sıvı yağ,
1 çay bardağı kadar su
Sosu için:
1 küçük paket krema,
3 tane yumurta,
1 kaşık un,
Maydanoz,
Karabiber
Üzerine:
Kaşar peynir,
Susam
Yapılışı:
1. Patatesi küçük küp şeklinde , soğanı yemeklik doğruyoruz.
2. Soğanı sıvı yağda biraz kavuruyoruz, patatesi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Tuz ve biraz su ekleyip, pişiriyoruz.
3. Sosu için; kremayı, yumurtayı unu çırpıyoruz. Karabiber ve ince kıydığımız maydanozu ekliyoruz.
4.Makarnayı haşlayıp süzüyoruz. Sebzeli karışımı ve sosu ekletip, yağladığımız fırın kabına döküyoruz.Üzerine rende kaşar ve susam serpip 200 derecede üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN....

2 yorum :

gezicini dedi ki...

sevgili Hatice
patatesli fırın makarna güzel ve de pratik bir tarif olmuş, eline sağlık. ofiste öğlen menüsü için çok işime yarar!
sevgiler
gorki
not. sağ üst köşedeki kedi pek şirin!

ebrulitatlar dedi ki...

Hiç patatesli denemedim ama lezzetli olduğuna eminim Hatice'cim ellerine sağlık canım, sevgiler..