14 Haziran 2008
Tepsi Köfte-Domatesli Bulgur Pilavı
Köfte için:
Yarım kilo kıyma,
1 çay bardağı galeta un,
1 fincan süt,
1 fincan kaşar rendesi,
Karabiber,
Tuz
Püresi için:
4 tane haşlanmış patates,
2 kaşık tereyağı,
Tuz
Yapılışı:
Köftelik malzemeleri karıştırıp iyice yoğuruyoruz, iki eşit parçaya ayırıyoruz.
Fırın tepsisini yağlıyoruz ve köftelik karışımın bir parçasını yayıyoruz , üzerine sıcakken tereyağı ve tuz ekleyip püre yaptığımız patatesi yayıyoruz, köfte harcının diğer yarısını streç film üzerinde açıp pürenin üzerine yayıyoruz.
Köfteyi tepside istediğimiz büyüklükte dilimleyip, 170 derecede kızarana kadar pişiriyoruz, dilimlere domates ve biber koyup biraz daha kızartıyoruz.....
Domatesli Bulgur Pilavı
1 bardak bulgur,
1 soğan,
2 domates,
2 biber,
1 kaşı biber salçası,
Tereyağı,
1,5 bardak sıcak su,
Karabiber,
Kimyon, Tuz
Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrayıp kavuruyoruz, küçük doğradığımız domatesleri ,biberi ve salçayı ekliyoruz, suyunu ve bulguru ekliyoruz, kaynayınca tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip altını yarıma alıyoruz, suyunu iyice çekince altını kapatıp demlendiriyoruz...
AFİYET OLSUN....
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
6 yorum :
selam
ellerine sağlık arkadaşım nefis olmuş sevgiyle kal
Hatice'cigim,
Harikasin, cok guzel olmus. Kofteye bittim, ellerine saglik,
ne değişik bir köfte olmuş bu.pilavda şahane.ellerine sağlık..
MALZEMELER:
3-4 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı süt tozu
1 kutu süt kreması
3/4 su bardağı tozşeker
YAPILIŞI:
Bütün malzemeleri iyice karıştırın. Biraz sertleşmesi için buzdolabında bekletin. Çıkarıp küçük toplar yapın ve hindistan cevizine bulayın. Servis zamanına kadar buzdolabında muhafaza edin.
NOT: Ben bu ölçülerin yarısını kullandım ve 12 kişiye yetecek kadar top çıktı.
Çok nefis görünüyor tepsi köftesi Hatice'ciğim..Pilavında hakkını yememek gerek..))Ellerine sağlık canım..
Sevgilerle..
merhaba tarif ve sunumunuz çok güzel bende denemeyi düşünüyorum ramazanda iftar sofralarına layık elleriniza sağlık
Yorum Gönder