02 Haziran 2008

Müceddere



1/2 bardak haşlanmış yeşil mercimek,
1 bardak pirinç,
Yarım kaşık salça,
1 tane soğan,
2 kaşık sıvı yağ,
Tuz, karabiber,
2 bardak su
Yapılışı:
Pirinci sıcak tuzlu suda bekletip, yıkayıp süzüyoruz.
Soğanı yemeklik doğrayıp pembeleştiriyoruz salçasını ekliyoruz, 2 bardak suyu da ekleyip kaynayınca yıkadığımız pirinci ekliyoruz.
Pirincin altını yarıya alıyoruz, suyunu tam çekmeden mercimeği ekliyoruz, suyunu çekince, karabiberini ekleyip altını kapatıyoruz, demlendiriyoruz.
AFİYET OLSUN....

12 yorum :

ayşegülmutfakta dedi ki...

tek kelimeyle bayıldım hatta yarın yapmayı düşünüyorum çok besleyici ve güzel bir tarif eline sağlık canım sevgiler

elmaşekeri dedi ki...

Hmmm harika görünüyor tadida kesinlikle nefistir eminim ellerine saglik.Kesin deneyecegim....
Sevgiyle kal.......

ab-ı hayat dedi ki...

Ellerine sağlık nefis görünüyor...


sevgiler...

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik Hatice'cigim,

Harika olmus, denemeliyim...

Sevgiler ve guzel bir gun dilegimle.

banu gökşin dedi ki...

canım benim ellerine salğık annemde sık yapar cok guzel ve besleyici. annem pirinç yerine bulgur ekler. çok lezzetli olur.
sevgilerimle..

kizilciksurubu dedi ki...

Cok nefis görünüyor, ellerine saglik canim. Sevgiler.

melisa dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel

ÖZGÜLÜN TARİFLERİ dedi ki...

ellerine saglik canim nefis olmus
kucak dolusu sevgiler

busem dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK. ÇOK NEFİS GÖRÜNÜYOR.DOSTLUKLARIN TÜKENMEDİĞİ, SEVGİLERİN ÖLMEDİĞİ, GÖZ YASLARININ AKMADIGI, GÜLÜCÜKLERİN BİTMEDİĞİ, EN GÜZEL GÜNLER SİZİNLE OLSUN HOŞÇAKAL.

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Hatice'cim ellerine sağlık, ismini hiç duymamıştım ama çok lezzetli görünüyor..

Mutfak Havlusu dedi ki...

ismini ilk defa duyduğum bir tat,çok ilginç.
kesinlikle denenmeli,tarif için teşekkürler.

bülbül-ü şeyda dedi ki...

ben denedim gerçekten çok lezzetli bir yemek. Tavsiye ederim herkese. Ancak ben pirinci kavurdum soğanı kavurduktan sonra.