19 Eylül 2007

Çikolatalı Cheesecake


Tabanı için:
75gr. tere yağı,
1 paket eti burçak,
2 kaşık süt,
Kreması için:
4 yumurta
1 paket vanilyalı puding,
1 paket labne peyniri,
2 kaşık süzme yoğurt,
3 kaşık şeker,
Üzerine:
1 paket bitter çikolata,
Yarım fincan süt
Yapılışı:
Bisküviyi eziyoruz ve tere yağını eritip 2 kaşık sütle yoğuruyoruz. Karışımı kelepçeli kalıba bastırarak yayıyoruz.
Labne peyniri, şekeri ve yoğurdu çırpıyoruz, ayrı bir kapta yumurta ve pudingi çırpıp iki karışımı birleştiriyoruz ve iyice karıştırıyoruz.
Karışımı bisküvinin üzerine döküp, 150 derecede 45 dakika pişiriyoruz. Fırını kapatıp soğuyana kadar fırında bekletiyoruz. Üzerine benmari usulü erittiğimiz ve yarım fincan kadar süt eklediğimiz çikolata ile kaplıyoruz.
AFİYET OLSUN....

4 yorum :

serinmavi dedi ki...

Eline sağlık canım,Çok güzel görünüyor.....Selamlar.....

Adsız dedi ki...

Hatice'cim çok severim. Nefis olmuş. Ellerine sağlık. Sevgiler..

Unknown dedi ki...

merhaba hatice'cim. tam güllaca yazacakken o da ne :-) Cheesecake harika görünüyor. çokta pratik, artık mutlaka denerim...ellerine sağlık canım...

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Haticecim ellerine sağlık cheesecake çok güzel görünüyor.
Hayırlı Ramazanlar.