03 Haziran 2007

Şehriyeli Tavuk


1 kase arpa şehriye,
1,5 kase su,
2 tane orta boy havuç,
2 kaşık sıvı yağ,
Tuz, karabiber,
6 tane derisi alınmış tavuk budu,
2 kaşık sıvı yağ,
Tuz, karabiber,
2 diş sarmısak,
Süslemek için domates
Yapılışı:
1.Küp doğradığımız havucu ,sıvı yağda kavuruyoruz, arpa şehriyesini ekleyip kavurmaya devam ediyoruz, tuzunu , karabiberini ekleyip altını kapatıyoruz.
2.Derisi alınmış tavuk butlarını dağılmayacak şekilde haşlıyoruz.Ayrı bir tavada 2 kaşık sıvı yağda , sarımsağı , tuzu ve karabiberi ekleyip kızartıyoruz.
3.Fırın kabının altına arpa şehriyeyi koyuyoruz üzerine 1,5 kase suyu ekliyoruz. Pilavın üzerine butları ve domatesleri dizip fırında 200 derecede suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN....

9 yorum :

serap uzun dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
serap uzun dedi ki...

Haticecigim cok yakismislar birbirlerine,ellerine saglik.

Selamlarimla.

yeşil kivi dedi ki...

merhaba hatice, çok iştah açıcı olmuş, ellerine sağlık...

esra(büyüleyenmutfak) dedi ki...

merhaba
şehriyeli pilav harika görünüyor
zaten pilav ve tavuk ayrılmaz ikili
şehriyede ayrı bir güzellik katmıştır
ellerine sağlık
sevgiler

Nukhet dedi ki...

Sevgili Hatice cok iyi bir aksam menusu olmus komple. Ellerine saglik. Sevgiler

yemegim dedi ki...

Hatice'cim pilav ve tavuk benimde vaz gecemedigim lezzetler ellerine saglik canim nefis görünüyor ikisi bir arada sizlere afiyet bal seker olsun,sevgiler...

TABAKTA dedi ki...

Güzel olmuş ellerine sağlık.
Sevgiler...

ebrulitatlar dedi ki...

Hatice'cim bende bu tarifi dergide görmüştüm, ellerine sağlık, çok güzel olmuş, sevgiler, selamlar..

Özlem dedi ki...

Sevgili Hatice,
Ne çok şeyler yapmışsın. Epeydir ziyaretine gelememiştim, ellerine sağlık.
Şehriyeli tavuğuna bayıldım.
Sevgiler...