16 Mayıs 2007

Cevizli Ekmek


3 fincan ılık süt,
3 fincan ılık su,
1 fincan sıvı yağ,
Aldığı kadar un,
1 paket maya,tuz
1 bardak ceviz,
Yapılışı:
Sütü,suyu,tuzu ve yağı yoğurma kabına alıyoruz. Mayayı ekleyip eritiyoruz. Aldığı kadar unla, sert bir hamur olmayacak şekilde, iyice yoğuruyoruz.Hamuru 15 dk. dinlendirip ,elimizi sıvı yağla ıslatarak hamuru açıyoruz.Üzerine ceviz serpip rulo sarıyoruz ve yağlanmış kalıba alıyoruz. Hamuru kalıpta kabarana kadar mayalandırıyoruz. Mayalanan ekmeğimizi 200 derecede pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN...

7 yorum :

Özlem dedi ki...

Mmmmh nefis, kek gibi valla...
Ellerine sağlık Hatice'cim.
Sevgilerimle.

ebrulitatlar dedi ki...

Hatice'cim ekmeğin ve irmik helvan çok güzel olmuşlar canım, ellerine sağlık, sevgiler..

Tuba dedi ki...

Hulya'cigim inanmayacaksin ama ne zamandir bu ekmegi yapmayi planliyordum. Simdi tarif de var, artik yapmamam icin hic bir mazeretim kalmadi:)) Ellerine saglik canim, sevgilerimle,

serapin mutfaginda pisenler dedi ki...

Hatice hanimcigim,ekmeginiz cok guzel olmus ellerinize saglik.Bu gune kadar hic yapmadim denemeyi dusunuyorum,ayrica tadinida merak edeiyorum dogrusu.Irmik helvasida nefis ellerinize saglik.Sevgiler.

ayseyaman dedi ki...

Merhaba Hatice,
evde ekmek yapmayı çok severim. Fakat kitaplardan aldığım tariflerin aşamaları biraz uzun oluyor...Büyük sabır istiyor. Sizin bu tarif çok pratik ve ayrıca süper kabarmış..
Ellerinize sağlık
sevgilerle
not: Tırtıl kurabiyelerini sonunda gördüm, onlarda nefis görünüyor. :)

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık.
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Ay ben çevizli ve zeytinli ekmeklere bayılırım yanında hiç birşey de istemem...Ellerine sağlık...