14 Mayıs 2007

İrmik Helvası


1 su bardağı irmik,
Yarım su bardağı süt,
Yarım su bardağı su,
Yarım su bardağı şeker,
125 gr. tereyağı,
1 paket fıstk
Yapılışı:
Sütü, suyu ve şekeri kaynaması için bir tencereye alıyoruz, karışım kaynayana kadar, eritiğimiz tereyağında irmiği ve fıstığı, fıstıklar renk alana kadar kavuruyoruz.
Kaynamaya başlayan karışımı irmiğin üzerine döküp altını yarıya alıyoruz. Karışımı iyice çekince altını kapatıyoruz, şekerini kontrol ediyoruz , eğer gerekiyorsa biraz daha şeker ilave edip bir kere karıştırıp demlendiriyoruz.
AFİYET OLSUN....

2 yorum :

yemegim dedi ki...

hayirli geceler canim ellerine saglik nefis bir görüntü ve sunum olmus bende bayilirim irmik helvasina,sizlere afiyet olsun sevgiler...

Aybike Ceylan dedi ki...

Ahh Hatice ahh,
Mahvoldum ekrandan,cok guzel ellerine saglik. Asagidaki turtayi kacirmisim, simdi onunlada ilgilenmeye gidiyorum ve sebgilerimi gonderiyorum.