16 Mayıs 2007
Cevizli Ekmek
3 fincan ılık süt,
3 fincan ılık su,
1 fincan sıvı yağ,
Aldığı kadar un,
1 paket maya,tuz
1 bardak ceviz,
Yapılışı:
Sütü,suyu,tuzu ve yağı yoğurma kabına alıyoruz. Mayayı ekleyip eritiyoruz. Aldığı kadar unla, sert bir hamur olmayacak şekilde, iyice yoğuruyoruz.Hamuru 15 dk. dinlendirip ,elimizi sıvı yağla ıslatarak hamuru açıyoruz.Üzerine ceviz serpip rulo sarıyoruz ve yağlanmış kalıba alıyoruz. Hamuru kalıpta kabarana kadar mayalandırıyoruz. Mayalanan ekmeğimizi 200 derecede pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
7 yorum :
Mmmmh nefis, kek gibi valla...
Ellerine sağlık Hatice'cim.
Sevgilerimle.
Hatice'cim ekmeğin ve irmik helvan çok güzel olmuşlar canım, ellerine sağlık, sevgiler..
Hulya'cigim inanmayacaksin ama ne zamandir bu ekmegi yapmayi planliyordum. Simdi tarif de var, artik yapmamam icin hic bir mazeretim kalmadi:)) Ellerine saglik canim, sevgilerimle,
Hatice hanimcigim,ekmeginiz cok guzel olmus ellerinize saglik.Bu gune kadar hic yapmadim denemeyi dusunuyorum,ayrica tadinida merak edeiyorum dogrusu.Irmik helvasida nefis ellerinize saglik.Sevgiler.
Merhaba Hatice,
evde ekmek yapmayı çok severim. Fakat kitaplardan aldığım tariflerin aşamaları biraz uzun oluyor...Büyük sabır istiyor. Sizin bu tarif çok pratik ve ayrıca süper kabarmış..
Ellerinize sağlık
sevgilerle
not: Tırtıl kurabiyelerini sonunda gördüm, onlarda nefis görünüyor. :)
Çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık.
Sevgiler...
Ay ben çevizli ve zeytinli ekmeklere bayılırım yanında hiç birşey de istemem...Ellerine sağlık...
Yorum Gönder