22 Mart 2007

Ev Mantısına Pirinç Pilavı - Püreli Köfte

















Püreli Köfte
Yarım kilo kıyma,
1 çay bardağı galeta unu,
1 yumurta beyazı,
1 fincan su,
Karabiber,Tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
Püresi için:
4 orta boy haşlanmış patates,
1 fincan süt,
1 fincan rende kaşar,
2 kaşık tereyağı,
Tuz
Yapılışı:
Köfte malzemelerini yoğurma kabına alıyoruz tuzunu, karabiberini ve kabartma tozunu ekleyip yoğuruyoruz.Islattığımız orta boy bir fincan içine yada elle çanak şekli verip yağlanmış tepsiye diziyoruz.5 dakika kadar önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Püresü için; haşlanmış patatesleri soğutmadan eziyoruz. İçine tereyağı, kaşarı , sütü ve tuzunu ekleyip iyice karıştırıyoruz ve soğutuyoruz.
Köfteleri fırından çıkarıp çanaklara püreden koyuyoruz, üzerine dilim kaşar koyup fırında köfteler pişine kadar bekletiyoruz.
Ev Mantısına Pirinç Pilavı
Malzemeler:
1 bardak pirinç,
1 bardak erişte,
Tereyağı,
3 bardak su,
Tuz
Yapılışı:
Pirinci sıcak ve tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz.
Tereyağını pilav tavasında eritiyoruz ve erişteleri biraz kavuruyoruz. 3 bardak su ekliyoruz su kaynamaya başlayınca tuzunu ve süzdüğümüz , yıkadığımız pirinci ekliyoruz. Su pirinçlerle birlikte kaynayınca altını yarıya alıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN....

5 yorum :

Aybike Ceylan dedi ki...

Sevgili Hatice'cigim,
Ne kadar guzel bir manzara boyle, ellerine saglik.

ebrulitatlar dedi ki...

Hatice'cim o kadar iştah açıcı görünüyorlarki, ellerine sağlık, iyi hafta sonları...

Safran dedi ki...

Haticeciğim bu tabak benim olsun mu? Tüm sevdiğim şeyler bir arada da :) Ellerine sağlık, sevgiler :)

Tuba dedi ki...

Hatice'cigim, pureli kofteyi ben de cok severim. Senin tarifin de sunumunda cok hos gozukuyor. Ellerine saglik. Hasude helvasi ise cok ilginc geldi. Bir yoresi var mi, merak ettim. Daha once hic duymamistim, tadini da cok merak ettim, cok sevgilerimle, her sey gonlunce olsun.

hatice dedi ki...

Sevgili, aybike, edrulitatlar,safran,tuba tarifim için bıraktığınız yorum ve beğenileriniz için teşekkürler...sevgiler
Sevgili tuba, hasude helvası iç anadoluda yapılan bir helva sanırım, annemden öğrendiğim bir helva, eskiden büyükler pekmez kaynattıklarında vede özellikle kışın bu helvayı mutlaka yaparlarmış, küçük çocuklara kan yapsın diye yaparlarmış...bildiklerim bunlar canım sevgiyler...