20 Mart 2007

Hasude Helvası


1 bardak pekmez,
1 bardak buğday nişastası,(1 fincan pekmez + 1 fincan su'da eritiliyor)
Yarım bardak sıvı yağ,
Yarım bardak kıyılmış ceviz içi,(teflon tavada biraz kavrulursa daha güzel oluyor)
Yapılışı:
Teflon tencereye pekmez ve sıvı yağ konulur.Üzerine pekmez ve su karışımında erittiğimiz nişasta eklenir. Kısık ateşte karıştıra karıştıra pişirilir. Tam pekmezi çekmeden kavrulmuş cevizi eklenir.
Pekmezi iyice çekince 1-2 dk. kavrulup altı kapatılır. Ara ara karıştırılır, ılıyınca servis yapılır.
AFİYET OLSUN....

6 yorum :

Pastacı Kız dedi ki...

Merhaba Hatice Hanım helvanız nefis görünüyor içinde pekmez ve cevizle harika bir lezet olduğuna eminim.ellerinize sağlık sevgiler.
www.pastacikiz.com

Adsız dedi ki...

merhaba hatice, şeker eklemeden sade pekmezle olması çok güzel...eline sağlık..elif

ebrulitatlar dedi ki...

Hatice'cim çok güzel bir helva olmuş, pekmezle yapılmasıda ayrı bir güzel, vitamin açısından ellerine sağlık,kolay gelsin...

Rabia dedi ki...

İlk defa görüyorum canım bunu.
Eminim harikadır. Malzemelerden anlaşıylıyor bu. Ellerine sağlık.
Sevgilerimle...

Betül dedi ki...

Hatice bende bu helvanın adını ilk kez duydum.Sanırım tam bir bomba:)

Aybike Ceylan dedi ki...

Sevgili hatic
Ben de diger arkadaslarim gibi bunu hic duymamistim. Ellerine saglik, eminim cok guzeldir.
Sevgiler