15 Mart 2007
Şambali
1 su bardağı un,
1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı irmik,
1 su bardağı toz şeker,
1 çay kaşığı karbonat,
2 çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığı
Şurubu için:
4 bardak su,
4 bardak toz şeker
Yapılışı:
Şekerle yoğurdu iyice çırpıyoruz. İrmiği, unu, karbonat ve fıstığı ilave edip karıştırıyoruz. Fırın kabını yağlayıp karışımı döküyoruz ve 175 derecede 30 dakika pişiriyoruz.
Şurubu için şeker ve suyu kaynatıyoruz koyulaşmaya başladığında ocaktan alıp soğutuyoruz.
Fırından aldığımız şambalinin üzerine soğuk şerbetini döküp yarım saat dinlendiriyoruz.
AFİYET OLSUN....
*Tarif Lezzet dergisinden alınmıştır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
6 yorum :
Hatice 1 dilim aldım,haberin olsun:)offf tatlıya asla hayır diyemem...
Hatice'cigim, cok guzel bir tarif vermissin. Ellerine saglik, bu tatliyi duydugumdan pek emin degilim. Tadini cok merak ettim. Sevgilerimle,
Daha önce dergide bu tarifi görmüş ve denemeyi kafama koymuştum. Blogunuzda rastlayınca hafta sonu yemeğe gelen misafirlerime yaptım ve herkesin en beğendiği yiyecek oldu. Yapımı basit ama şerbetli tatlı sevenler için muhteşem bir lezzet...
Sevgili Betül, Tuba,Fatma yorumlarınız için teşekkürler...
Sevgili fatma tarifi benim sayfamdan denemiş olman ve beğenilmesi beni çok mutlu etti...sevgiler
Sevgili Hatice,
Buna da not yazmadan gecemedim, cok leziz duruyor, vallahi canim istedi. Ellerine saglik.
Sevgiler
Yorum Gönder