01 Şubat 2007

Revani


4 yumurta,
1 fincan şeker,
1 fincan sıvı yağ,
2 fincan irmik,
3 fincan un,
1 paket kabartma tozu
Şerbeti:
3 bardak şeker,
4 bardak su
Yapılışı:
Şerbeti bir taşım kaynatıp ılıtıyoruz.
Yumurtayı şekerle çırpıyoruz, sıvı yağ ve irmiği ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Una kabartma tozunu ekleyip orta büyüklükteki fırın tepsisinde 180 derecede pişiriyoruz , revaniyi biraz ılıtıp, ılık şerbetini döküyoruz.Üzerini yeşil fıstık, hindistan cevizi yada kaymakla süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN....

2 yorum :

hayat dedi ki...

Merhaba Hatice,revaniye bayılırım evimizin değişmez tatlısıdır seninkide harika görünüyor.Ellerine sağlık.

Selam ve sevgiler..

Adsız dedi ki...

merhaba haticecim
ben uğramayalı ne güzel şeyler yapmışsın.
en çok rulo pastana bayıldım canım.
ellerine sağlık.
öpüyorum