26 Şubat 2007

Kuruvasan


1 paket yaş maya,
4 kaşık şeker,
2 bardak ılık su,
150 gr.tereyağı,
Aldığı kadar un,
İçi için:
Çilek marmelatı
Yapılışı:
1.Mayayı, şekeri ılık suda eritiyoruz, tuzunu ve ununu ilave edip yoğuruyoruz. Hamuru 1 saat kadar mayalanması için bekletiyoruz.
2. Hamuru açıyoruz, tereyağını koyup yuvarlak şekilde kapatıyoruz ve 1 gece buzdolabında bekletiyoruz.
3. Buzdolabından çıkardığımız hamuru 2 parçaya ayırıp daire şeklinde açıyoruz, üçgenlere kesip içine çilek marmelatı sürüp sarıyoruz.
4.180 derecede 15-20 dk. pişiriyoruz, fırından çıkar çıkmaz pudra şeker eliyoruz.
AFİYET OLSUN....
*Tarif Lezzet dergisi özel sayısından alınmıştır.

4 yorum :

Adsız dedi ki...

canım ama olmazki böyle.
çok güzel görünüyor.
ellerine sağlık.
valla ne zaman uğrasam canım çekiyo:))
sevgiyle

Defne dedi ki...

Büromda sabahları, çayımı alıp oturuyorum bilgisayarın başına, sonra yutkunup duruyorum elimde çayla :)). Ne güzel bir görüntü bu! Bayıldım ve de çayımı yudumlarken diğer elimde de bunlardan bir tane olsa hiç fena olmazdı diye düşündüm.
Ellerine sağlık. Sevgilerimle.

Betül dedi ki...

Merhaba Hatice,
Blogunu yeni ziyarete geldim. kruvasanlar bir harika,canım çekti valla.
Ellerine sağlık,
banada beklerim:)

*Ra dedi ki...

Hatice merhabalar canım.
Ay ne güzel olmuş öyle. Ellerine sağlık. Ben vişne marmelatı ile yapayım. Vişneyi çok severim de. Ellerine sağlık canım.
Sevgilerimle...