28 Şubat 2007

Rengarenk


Yarım kilo süt,
5 kaşık irmik,
5 kaşık şeker,
1 paket vanilya,
1 poşet tropikal jöle,
Çilek,
Muz.
Yapılışı:
1. Sütü, şekeri , irmiği ve vanilyayı bir tencereye alıp pişiriyoruz. Pişen irmiği, servis yapacağımız kabı biraz ıslatıp ve kelepçeli pasta kalıbının kelepçesini yerleştirip , irmikli karışımı döküp soğuması için bekletiyoruz.
2. Jöle üzerindeki tarife göre hazırlıyoruz ve jölenin 1/3 ini meyvalar yukarı çıkmayacak şekilde meyvaların üzerine döküyoruz .Buzdalabında donması için bekletiyoruz.
3. Son olarak jölenin geri kalanınıda döküp donunca , kelpçeyi çıkartıp servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN....

7 yorum :

Betül dedi ki...

Hatice cim bu ne güzel bir meyva bombası:)hemde çok hafif bir tatlı sanırım.
Ellerine sağlık

Betül dedi ki...

Bu arada Haticecim seni linklerime ekledim haberin olsun:)
görüşmek üzere..

Burçin dedi ki...

Hatice,

Ne kadar iç açıcı görünüyor. Ellerine sağlık.

Tuba dedi ki...

Sevgili Hatice, ne guzel gozukuyor bu pasta, ustelik hem kolay hem de hafif galiba. Asagida ki kuruvasanlara ise ayrica bayildim. Ellerine saglik, ne guzel tarifler, sevgilerle,

muhterem dedi ki...

Merhaba Hatice,
Son günlerde gördüğüm en güzel tatlılardan birisi oldu tarifin.
Renkler harika,üstelik hafif bir tatlı,yapımıda ayrıntılarıyla anlattığın için zor gözükmüyor.
Bu tatlı denenip,tadına bakılmazda ne yapılır (tabi önce biraz seyretmek lazım.
Mutlaka deneyeceğim.
Ellerine ve emeğine sağlık.

hayat dedi ki...

Merhaba Hatice, Tatlının adı ve görüntüsü harika tadıda mükemmeldir eminim. Hemde bol meyva ile tam bir vitamin deposu olmuş.Ellerine sağlık.

Sevgilerimle..

Rabia dedi ki...

Ayy Haticeciğim çok güzel olmuş. Tam yaz tatlısı. ellerine sağlık.
Sevgilerimle..