07 Ocak 2007

Kopartma Börek


Malzemeler:
4 bardak un,
Yarım paket yaş maya,
Aldığı kadar su,tuz
İçi:
1 soğan,
1 tane haşlanmış patates,
250 gr. kıyma,
Maydanoz
Yapılışı:
Unu yoğurma kabına alıyoruz, ortasını havuz açıp mayayı koyuyoruz, Biraz ılık su ile mayayı eritiyoruz , tuzunu ekleyip aldığı kadar su ile yoğurup mayalandırıyoruz.
İçi için; soğanı az sıvı yağda kavuruyoruz. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Patatesini ekleyip az kavurduktan sonra ocaktan alıp maydanozunu ekliyoruz.
Hamurdan parçalar koparıyoruz. Elimizi sıvı yağla yağlayıp, avucumuzda hamuru yuvarlak açıp harçtan koyup kapatıyoruz.Sıvı yağla yağladığımız tepsiye diziyoruz.
Üzerine; 1 kaşık yoğurt, 1 yumurta sarısı ve 1 kaşık sıvı yağ ile hazırladığımız karışımdan sürüyoruz.
200 derecede pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok :