11 Ocak 2007

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı:


1 su bardağı irmik,
1su bardağı süt,
1 su bardağı su,
1/2 bardak şeker,(2 kaşık sonra eklenmek üzere ayırılıyor)
50 gr. margarin(yada tere yağı),
2 kaşık sıvı yağ,
1 paket CreamOle,
Dolmalık fıstık.
Çikolata sos:
1 paket bitter çikolata
1 fincan süt
Yapılışı:
1.Öncelikle sütü ,suyu ve şekeri (yarım bardaktan 2 kaşığı ayrılmış)bir tencereye alıp, kaynamasını sağlıyoruz.
2.Diğer yandan sıvı yağı +tereyeğını eritiyoruz ve içine dolmalık fıstığı ve irmiği ekliyoruz.Fıstıklar pembeleşince kaynayan sütü ekliyoruz.Altını kısıp irmikler sütü çekene kadar pişiriyoruz.Sütü çekince altını kapatıp ayırdığımız 2 kaşık şekeri ilave edip karıştırıyoruz ve demlendiriyoruz.
3.Vanilyalı CreamOle'yi 2 bardak sütle çırpıyoruz.
4.Çikolata sosu için 1 paket bitter çikolatayı benmari usulü eritip içine 1 fincan süt ekliyoruz.
5.Bir kaseyi ıslatıyoruz biraz irmik koyuyoruz, arasına CreamOle ve üzerini irmikle kapatıp tabağa ters çeviriyoruz..
6.Üzerine çikolata sos döküp yeşil fıstıkla servis yapıyoruz.

AFİYET OLSUN....

1 yorum :

Adsız dedi ki...

Merhaba Hatice,
Tarifin harika görünüyor,sanki klasik helvanın modern uygulaması gibi olmuş.
Ellerine ve emeğine sağlık.