22 Şubat 2016

Ye26-Ton Balığı Kroketi

Ye26 etkinliğinin ev sahibi Cafe Gusto 'ya sevgiler, kolaylıklar ve işte saçtiğim tarifim.....


1 kutu ton balığı,

2 kaşık tereyağı,

3 kaşık un,

2 bardak süt,

Maydanoz, Tuz

2 yumurta,

Galeta unu, un

Zeytin Yağı,

Yapılışı:

Tereyağını eritiyoruz unu ekleyip kavuruyoruz, sütünü ekleyip pişiriyoruz ve bir beşamel sos elde ediyoruz. Beşamel sosu soğutup içine ince kıydığımız maydanozu ve yağını süzdüğümüz ton balığını ekliyoruz ve karıştırıyoruz.

Yumurtayı çırpıyoruz, karışımdan parçalar alıp önce una, sonra yumurtaya ve en son galeta ununa bulayıp kızartıyoruz.

AFİYET OLSUN...

4 yorum :

serinmavi dedi ki...

Patates kroket çok sevilir bizde,sanırım bu da çıtır ve çok güzeldir..eline sağlık canım...Selamlar....

ebrulitatlar dedi ki...

Değişik ve lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık Hatice'cim. Sevgiler, iyi ramazanlar..

MİNELİ dedi ki...

Değişik bir tarif olmuş.Bence çok güzel görünüyor ellerine sağlık.Hayırlı Ramazanlar sevgilerimle.

Cafe Gusto dedi ki...

Sevgili Hatice
Ye#26 APERATİFLER VE MEZELER-II nin sonuna ekledim.Ellerine sağlık...