19 Kasım 2008

İç Pilavlı Dalyan Köfte



1 kg kıyma
1 yumurta
4 dilim bayat ekmek içi
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar,
1 soğan
Köfte baharı
Tuz

İç pilav için:
1 su bardağı pirinç,
1 su bardağı su,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 soğan
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar,
1 kaşık dolmalık fıstık,
1 kaşık kuş üzümü,
Karabiber

Yapılışı:
Köftesi için:
Soğanları soyup rendeliyoruz, ekmeği , kıymayı , yumurtayı, kaşarı, tuz ve köfte baharını ekleyip yoğuruyoruz.

Pilavı için:
Pirinci yıkayıp süzüyoruz. Soğanları ince doğrayıp sıvı yağında kavuruyoruz, fıstık ekleyip biraz daha kavurup, üzüm, tuz, karabiberi ve suyu ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Ocaktan alıp kaşarı ekleyip, karıştırıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz.
Köfte harcını tepsiye 1 cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde yayıyoruz. Kenarına pilavı ekleyip rulo şeklinde sarıyoruz, üzerine sıvıyağ sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN....
*Tarif Lezzet dergisinden değiştirilerek alınmıştır....

7 yorum :

Adsız dedi ki...

Hmmm boylede guzel gorunuyor hem tek seferde olur biter birse pilav icin ugrasilmamis olunur.Yanina birde salata ohh ne guzel gider.Ellerine saglik canim benim.
SEVGILERRR

Adsız dedi ki...

Cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik. Sevgilerimi gönderiyorum.

Disalce dedi ki...

ellerine sağlık canım....

acayip iştah kabartıcı görünüyor...

sevgiler....

Adsız dedi ki...

harika görünüyor.. ellerine saglik

Unknown dedi ki...

Harika gorunuyor ellerine saglik canim.
sevgiler.

Adsız dedi ki...

canım blogunu dolaştım çok güzel tariflerin var ellerine sağlık. bundan sonra sıksık uğrarım....yuncafe.blogcu

Adsız dedi ki...

Harika görünüyor bizimkilere vereyim de tarifi yapsınlar bari :)