14 Temmuz 2008
Sünger Revani
6 yumurta,
6 fincan şeker,
7,5 fincan un,
1 fincan sıvı yağ,
4 yemek kaşığı yoğurt,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
Şerbeti:
(kaynatılmadan)
3 bardak su,
3 bardak şeker eriyene kadar karıştırılır.
Yapılışı:
Yumurtaları şekerle iyice çırpıyoruz, sıvı yağı, yoğurdu, vanilyayı ekliyoruz, karıştırıyoruz.
Una kabartma tozu ilave edip karışıma eliyoruz, karıştırıyoruz. Yağlannış tepsiye döküp 170 derece fırında pişiriyoruz, fırından çıkınca şerbetini döküyoruz.
Üzerini ince çekilmiş ceviz ve hindistan cevizi ile süslüyoruz.
AFİYET OLSUN....
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
9 yorum :
Nefis bir tatlı omuş tam benlik bayılırım üstündede bir top kaymaklı dondurma mmm nefis olur.Ellerine sağlık...
çocukken yediğim bir revani vardı ona benzettim,deneyeceğim.
ellerine sağlık.
Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor.İftar sofraları için harika bir alternatif.
sevgiler...
ÇOK SEVİP DE HİÇ BİR ZAMAN O SÜNGERİ TUTTURAMADIĞIM BİR TATLI. SENİN Kİ SÜPER OLMUŞ , ELLERİNE SAĞLIK CANIM...
Hatice'cim merhaba bu bloğuna ilk ziyaretim blog manşette gördüm revaniyi bende çok severim ve sık yaparım ellerin dert görmesin,görüşmek dileğiyle öptüm
yaz da olsa insanın canı şöle sünger gibi şerbetli tatlı çekiyor..nefis görüntü..ellerine sağlık cnm.
sevgilerimle
Ellerine saglik Hatice'cigim,
Harika bir goruntu...
Sevgilerimi gonderiyor, guzel bir hafta sonu diliyorum.
evvvet denemek isteyen denesin sakın gözü korkmasın kesinlikle denesin:)
denedim blogada koydum,oh nefisti:))
tekrar tekrar ellerine sağlık,çok teşekkürler..
merhaba ,
çok güzel görünüyor gerçekten.acaba fincan dediğiniz tam olarak neye denk geliyor ? yani türk kahvesi fincanımı normal fincan mı ? tşk.
Yorum Gönder