27 Temmuz 2008

Pırtırık Böreği



5 tane yufka,
4 tane yumurta, (1 tanesinin sarısı üzeri için)
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı süt,
1 bardak beyaz peynir,
Maydanoz

Yapılışı:
Yumurtaları çırpıyoruz, sıvı yağı, sütü beyaz peyniri ve ince doğradığımız maydanozu ekliyoruz.
Yufkaların 3,5 tanesini rula yapıp 1 cm. kalınlığında şeritler halinde kesiyoruz ve karışıma ekliyoruz, karıştırıyoruz.
Ayırdığımız yufkalardan birini yağladığımız tepsiye seriyoruz ve karışımı yayıyoruz, arta kalan yarım yufkayı üzerine serip altaki yufkanın kenarlarını üzerine katlıyoruz, yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN.........

11 yorum :

LaMa dedi ki...

Isim degisik geldi, sen mi koydun Hatice:) Bir anlami, anisi mi var yoksa?

http://hunerlieller.net dedi ki...

selam.börek nefis görünüyor.elinize saglık.sevgilerimle.

ab-ı hayat dedi ki...

Daha önce duymuştum bu böreği,ellerine sağlık nefis görünüyor.Bir dilim aldım izninle:))))



sevgiler...

ab-ı hayat dedi ki...

Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı, anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşen gönüllerden olabilmek dileğiyle...


Miraç kandiliniz mübarek olsun...


sevgiler...

derya dedi ki...

Hatice'cim kıtır kıtır olmuş börek ellerine sağlık,kandilin mübarek olsun,öptüm...

hatice dedi ki...

Yorumlarını esirgemeyen hepinize teşekkürler, sevgiler..

Sevgili Lama'cığım, tarif defterime böyle geçirmişim,
ben uydurmadım eminim :).....

Tijen dedi ki...

Çok teşekkürler sevgili Hatice,
Senin de!

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik Hatice'cigim,
Harika bir borek..

Sevgiler.

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Hatice'cim ellerine sağlık.. Fotoğraf çok güzel görünüyor, uzanıp bir dilimini alasım geldi..

hayatkazanbenkepce dedi ki...

Ellerine sa�l�k can�m b�rek hem pratik hem de �ok g�zel g�z�k�yor...

Mutfak Havlusu dedi ki...

kendi nefis duruyor ama ismi çok tatlı:)