1/2 bardak haşlanmış yeşil mercimek,
1 bardak pirinç,
Yarım kaşık salça,
1 tane soğan,
2 kaşık sıvı yağ,
Tuz, karabiber,
2 bardak su
Yapılışı:
Pirinci sıcak tuzlu suda bekletip, yıkayıp süzüyoruz.
Soğanı yemeklik doğrayıp pembeleştiriyoruz salçasını ekliyoruz, 2 bardak suyu da ekleyip kaynayınca yıkadığımız pirinci ekliyoruz.
Pirincin altını yarıya alıyoruz, suyunu tam çekmeden mercimeği ekliyoruz, suyunu çekince, karabiberini ekleyip altını kapatıyoruz, demlendiriyoruz.
AFİYET OLSUN....
12 yorum :
tek kelimeyle bayıldım hatta yarın yapmayı düşünüyorum çok besleyici ve güzel bir tarif eline sağlık canım sevgiler
Hmmm harika görünüyor tadida kesinlikle nefistir eminim ellerine saglik.Kesin deneyecegim....
Sevgiyle kal.......
Ellerine sağlık nefis görünüyor...
sevgiler...
Ellerine saglik Hatice'cigim,
Harika olmus, denemeliyim...
Sevgiler ve guzel bir gun dilegimle.
canım benim ellerine salğık annemde sık yapar cok guzel ve besleyici. annem pirinç yerine bulgur ekler. çok lezzetli olur.
sevgilerimle..
Cok nefis görünüyor, ellerine saglik canim. Sevgiler.
ellerine sağlık çok güzel
ellerine saglik canim nefis olmus
kucak dolusu sevgiler
ELLERİNE SAĞLIK. ÇOK NEFİS GÖRÜNÜYOR.DOSTLUKLARIN TÜKENMEDİĞİ, SEVGİLERİN ÖLMEDİĞİ, GÖZ YASLARININ AKMADIGI, GÜLÜCÜKLERİN BİTMEDİĞİ, EN GÜZEL GÜNLER SİZİNLE OLSUN HOŞÇAKAL.
Hatice'cim ellerine sağlık, ismini hiç duymamıştım ama çok lezzetli görünüyor..
ismini ilk defa duyduğum bir tat,çok ilginç.
kesinlikle denenmeli,tarif için teşekkürler.
ben denedim gerçekten çok lezzetli bir yemek. Tavsiye ederim herkese. Ancak ben pirinci kavurdum soğanı kavurduktan sonra.
Yorum Gönder