20 Nisan 2008

YE # 33 - Kıymalı Pırasalı Börek

Sevgili ÖZLEM "http://leziz.blogcu.com/", YE # 33 etkinliğinin ev sahibeliğini yapıyor, hem çay sofralarına, hem de akşam sofralarımıza eşlik eden, kimi zaman da misafirlerimize en çok emek harcayarak yaptığımız börekleri konu seçmiş, kolaylıklar diliyorum, tüm katılımcı arkadaşlarımın tariflerini de sabırsızlıkla bekliyorum, kocaman sevgiler....



1 çay badağı yoğurt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 bardak su,
1 çay kaşığı maya ,
Aldığı kadar un,

İçi için:
1 soğan,
Yarım kilo kıyma,
4- 5 dal pırasanın yeşil kısmı,
1 kaşık salça,
Karabiber,
Pulbiber
Tuz
Yapılışı:
Yoğurt, sıvı yağ, su , tuz ve maya eklenmiş unla kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz, hamuru yarım saat dinlendiriyoruz.
Kıymayı kendi yağı ile kavuruyoruz, soğanı ince doğrayıp kavurmaya devam ediyoruz, pırasayı ince doğrayıp, kavuruyoruz, salçasını ekliyoruz, en son kabiber, pul biber ve tuzu ekliyoruz.
Hamuru 8 parçaya ayırıp açıyoruz, iki yufkada bir içden koyuyoruz, iç koymadığımız iki yufkanın arasını sıvı yağla yağlıyoruz, en üstünüde sıvı yağla yağlayıp, 200 derece fırında pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN....

17 yorum :

zerrin - misss dedi ki...

Canım Hatice,

heycanla bekliyorum börek etkinliğine gelecek böreklere .. Ve işte dedim enfes bir börek :) bayılırım pırasalı böreğe.

ellerinize sağlık nefis görünüyor.

sıcacık sevgiler..
www.misssgibi.com

yesildomates dedi ki...

canım gerçekten harika bir börek olmuş..
ellerine sağlık..sunumda süper..

öpüyorum..görüşmek üzere..

Ayse Pamuk dedi ki...

eminim tadına doyum olmaz ellerine sağlık

Kevser dedi ki...

Canim,
hem el acmasi bir börek, hemde böyle bir lezzete sahip, hersey harika olmus, ellerine saglik diyorum.

Selamlar ve kocaman öptüm..

ab-ı hayat dedi ki...

Ellerine sağlık nefis görünüyor börek.Pırasalı börek çok lezzetli oluyor.


sevgiler...

Zerrin dedi ki...

Elde açma börek hemde pırasalı üstelik kıymalı ellerine sağlık nefis görünüyor...

seo dedi ki...

çok teşekkürler süpermiş gerçekten ellerine sağlık.

Yemegimle dedi ki...

Canim el acmasi börekler nefis oluyor gercektende ellerine saglik eminim pirasalida tadina doyulmamistir...

Kucak doluse sevgiler...

karakazan dedi ki...

Nefis bir börek olmus canim,ellerine saglik.

sevgilerimle,serap.

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Çıtır çıtır görünüyor Hatice'cim, ellerine sağlık..

http://asotu.blogcu.com dedi ki...

Canım pırasalı böreğe bayılırım, gerçekten.ama kıyma katmamıştım hiç.bir dahaki yapışımda kıymada katayım.haticeciğim fotoğrafında çok şık durmuş.ellerine sağlık canım.
sebilay.

defneylebirlikte dedi ki...

nefis bir börek bu canım.ah şimdi bir dilimcikte burda olsaydı...eline sağlık.

Aybike Ceylan dedi ki...

Hatice'cigim,
Bu nasil bir borek boyle, coook guzel olmus, ellerine saglik.
Guzel bir hafta sonu diliyorum, sevgiler.

fatostuncay dedi ki...

ellerine saglık cok guzel gozukuyor..

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 22
http://porselendemlik.blogcu.com , http://birdemliksohbet.blogspot.com ve http://selmahlc.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler;

SELAM SEVGİLİ ARKADAŞLARIM,
28.04.2008--11.05.2008 Tarihleri arasında
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE (22) EV SAHİBELİĞİNİ;
http://fatostuncay.blogcu.com
(YANİ BEN) YAPACAĞIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
TARİF DEFTERİMİZE VE ETKİNLİĞİMİZE, HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TATLAR KAZANDIRMAK İÇİN TARİFLERİNİZİ BEKLİYORUM.
TARİFLERİNİZİ HAZIRLADIĞINIZDA "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 22" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAYINIZ LÜTFEN.

TARİFİNİZİN HAZIR OLDUĞUNA DAİR DUYURUNUZU, SAYFAMA YORUM BIRAKARAK BİLDİRMENİZİ RİCA EDİYORUM.BEN SİZİN SAYFANIZA GERİ DÖNÜP, TARİFİNİZİ KOPYALAYIP KENDİ SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.

ŞİMDİDEN TARİFLERİNİ YAYINMAMAMA İZİN VEREN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA, EMEKLERİ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.

MÜJDEEEEEEEEE !!!!!
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKOYOR.
YAYINA HAZIRLAYANLAR:
www.nasibim.blogcu.com
www.birdemliksohbet.blogspot.com
SORUMLU MÜDÜR:
www.selmahlc.blogcu.com
GRAFİK TASARIM DÜZENLEME:
Melike Sahin

Sizde; sunumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderbilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tekşey; adınızı, sitenizin adresini, dergide yer almasını istediğiniz tarifinizin adını ve link adresini yazarak göndermeniz yeterli olacaktır.
Örn:
İsim: Fatos Tuncay
Site adı: http://fatostuncay.blogcu.com
Tarifim: Damalı Kek
Link: http://fatostuncay.blogcu.com/3971279/


SELAM VE SEVGİLERİMLE;
Fatos..:)
http://fatostuncay.blogcu.com/

defneylebirlikte dedi ki...

nefis bir börek nefis.ben de denemk istiyorum bakalım ne zaman.ellerine sağlık.süper olmuş canım..

senem dedi ki...

Börek ne kadar sahane olmus, ellerine saglik canim. Iyi haftalar.

Mutfak Havlusu dedi ki...

abartısız cümleler kuruyorum:)

çok güzel görünüyor çok kibar ve çıtır çıtır:)


ellerine sağlık.