01 Nisan 2008

Portakallı Akdeniz Gülü-Porselen Demlik Çay Saatleri Etkinliği 20

Sevgili mucizembenibul Porselen Demlik Çay Saatleri Etkinliği 20'ye beni davet etmiş, kendisine çok teşekkür ediyorum, tarifimi Oktay Usta'nın Mutfağından kitabından denemiştim, sizlerle paylaşıyorum, hepinize kucak dolusu sevgiler.......

Tarifi ben yarım ölçü yaptım, ama aşağıda tam tarifini veriyorum.........


5 bardak un,
Yarım paket yumuşak margarin,
Yarım paket yaş maya,
1 çay bardağı irmik,
2 yumurta,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı hindistan cevizi,
2 paket kabartma tozu,
1 bardak su,
1 portakal kabuğu rendesi

Şerbeti için:
4 bardak şeker,
4 bardak su,
Yarım limon

Yapılışı:
Unu ,irmiği, hindistan cevizi ve kabartma tozunu karıştırıyoruz, ortasını açıp su ile mayayı eritiyoruz, margarini, sıvı yağı, yumurtayı ve portakal kabuğunu ilave edip yoğuruyoruz.
Kulak memesi yumuşaklığı elde edene kadar su ilave ediyoruz. Hamuru mayalandırmıyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlatıyoruz yağlanmış fırın tepsisine dizip 180 derece fırında pişiriyoruz.
Fırından çıkar çıkmaz hazırladığımız şerbeti sıcak olarak döküyoruz. Kaymakla süslüyoruz.
AFİYET OLSUN....

15 yorum :

Adsız dedi ki...

SELAM CANIM
HARİKA TARİFİNLE ÇOK GÜZEL RENK KATACAKSIN ARKADAŞIM
ETKİNLİĞE KATILIMIN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM
GÖRÜŞMEK ÜZERE
ARKADAŞ LİSTEMDESİN
SEVGİLER

DENİZSEFASI dedi ki...

harika görünüyor ellerine sağlık
mayalanma beklenmiyor galiba.
sevgilerrr

hatice dedi ki...

Sevgili mucize , teşekkür ederim bende seni ekledim görüşmek üzere sevgiler.....

Sevgili denizsefası , yorumun için teşekkür ederim, hamuru mayalandırmıyoruz....sevgilerimi gönderiyorum...

made in funda dedi ki...

eline sağlıkçok nefis görünüyor..

nil-nennenmutfakta dedi ki...

Nefis olmuş çok değişik bir tarif ellerine sağlık. :)Hayırlı cumalar dilerim...
NİL

made in funda dedi ki...

canım iadei ziyaret için teşekkür ederim.seni arkadaş listeme memnuniiyetle ekledim.iyi geceler..

serapin mutfaginda pisenler dedi ki...

Hatice nefis bir tatli olmus canim ellerine saglik.Görüsmek dilegiyle,hoscakal.

Mutfak Havlusu dedi ki...

her daim bu tarz tatlar ilgi alanımda
ee biraz geleneksel anlayışmı desek ne desek bilmiyorum ama:)
bu tarifide kaptım,teşekkürler.

Adsız dedi ki...

iyi akşamlar mutlu pazarlar arkadaşım bloğunu ilk defa ziyaret ettim selam vermeden çıkmak istemedim sevgilerimi bırakıyorum
http://arzumunhobidunyasi.blogspot.com

Emelin Mutfagi 01(Emel Ceyhun SABIR) dedi ki...

portkallı her tarfi eminim ki çok güzeldir, elinize saglik:) yombik tombik çok gzel görünüyorlar, sevgiler emel-)

OZONUN MUTFAĞI dedi ki...

PORTAKALIN HERŞEKLİNE BAYILIRIM..KOKUSU BURNUMA GELİYOR SANKİ ELLERİNE SAĞLIK..GÖRÜŞMEK ÜZERE

Adsız dedi ki...

merhaba haticeciğim,
mayalı bir tarif demekki.kabartma tozu kullanılmıştır diye düşünmüştüm oysa.mayalamayı beklemek gerekmiyomu.hemenmi fırına vereceğiz.öptüm.
sebilay.

Adsız dedi ki...

Cok lezzetli görünüyorlar,ellerine saglik canim.Sevgiler

Fosi dedi ki...

mmm leziz olmuş,ellerine sağlık,blogunu ilk defa geldim,çok beğendim,iyi geceler,

Adsız dedi ki...

çok teşekkürler süpermiş gerçekten ellerine sağlık.