Soframız.com Subat etkinliginin ev sahipliğini yapıyor, ekmeklermizi değerlendireceğimiz güzel tariflerle karşılaşacağız, tüm katılımcılara sevgilerimi gönderiyorum. Çok uzun zamandır bayat ekmekleri değerlendirmek için yaptığım, kahvaltılara eşlik etmekte olan ezme tarifimi sizlerle paylaşıyorum.
Rondodan çektiğimiz bayat ekmek,
3 kaşık salça,
1 fincan ezilmiş ceviz,
2-3 dilim beyaz peynir,
1 diş sarmısak,
Pul biber,
Süt
Yapılışı:
Ekmek içini, salçayı, ceviz içini, beyaz peyniri ve iyice ezilmiş sarmısağı iyice ezerek karıştırıyoruz, pul biberi ekliyoruz. Ekmeklere sürülebilir bir kıvam vermek için yeterince süt ekleyip karıştırıyoruz.
AFİYET OLSUN....
11 yorum :
ezmeye bayılrım.ikagörünyor.llerie saglık canm.kocaman sevgiler
Canim her yönüyle cok faydali bir etkinlik oluyor artan ekmeklerimizi bir cok sekilde degerlendirmeyi ögreniyoruz senin tarifte hakikaten cok lezzetli görünüyor ellerine saglik denemek gerek mutlaka...
Cok harika bir lezzet olmus,zaten ekmege sürülen bu türlü seylere hele acili olursa bayiliyorum.Ellerine saglik canim.
Ellerine sağlık canım, hoş bir çeşit olmuş.
Hayırlı geceler...
ekmek üstü lezzetleri çok severim
zaten ekmek gibi oldum
ellerine sağlık
sevgilerr
Canim,
bence harika bir fikir, böyle lezzetli bir ezme cok güzel olmus, birde acili olursa, tutmayin beni!
Senin de ellerine saglik diyorum.
Selam ve sevgilerimle..
Hatice'ciğim,
Çok nefis olmuşlar ekmekler..Tarifini hemen not ettim izninle,en kısa zamanda bende deneyeceğim..Bu tür atıştırmalıkları çok severim..Tekrar ellerine sağlık canım Hatice'ciğim..
Kocaman sevgilerimle..
işte budur boşuna nimetlerin baştacı denmiyor:)
her şekilde değerlendirilir..
nefisler ve her daim kabuller:)
ellerine sağlık.
Haticecigim ekmekler cok güzel görünüyorlar,ellerine saglik canim.
sevgiler.
Ellerine sağlık sevgili Hatice, çok severim bu ezmeyi.. Arkadaşım da yapardı, kahvaltıda nefis oluyor.. Fakat sütü senden öğrendim.. Çok güzel görünüyor,ellerine sağlık :)
çok teşekkürler süpermiş gerçekten ellerine sağlık.
Yorum Gönder