22 Kasım 2007

Petula


4 bardak un,
1 yumurta,
100 gr. rendelenmiş beyaz peynir,
1 paket kabartma tozu,
Yeterince su, tuz
Üzerine:
Yoğurt
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Yumurta ve beyaz peyniri, karıştırıyoruz, unu , tuzu ve kabartma tozunu ekliyoruz, kek kıvamı olacak şekilde suyu ekleyip iyice karıştırıyoruz.
Hamuru biraz dinlendirip sıvı yağda, kaşık kaşıkdöküp kızartıyoruz.
Yoğutla ve salçalı sosla servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN....
*Tarif Sofra dergisinden alınmıştır....

9 yorum :

Birgül dedi ki...

Keşke benimde sizler kadar sabrım olsa.Pasta yaparken zevk almadığım için kaçıyorum hep.Ellerinize sağlık

inci dedi ki...

can�m benim �ok nefis tarifler eklemi�sin ellerine sa�l�k....bay�ld�m petula ya ....taba� al�p ka�yorum:)))

MİNELİ dedi ki...

Merhaba tabağı alıp gideyim diyecektim ama İnci benden önce davranmış.Ellerine sağlık çok güzel olmuş sevgilerimle.

GULENAY dedi ki...

Ay ilk kez duydum.NE degisik bir tarifmis boyle.Ellerine saglik.Sevgilerimle.

nil-nennenmutfakta dedi ki...

slm canım değişik ve leziz bir tarif olmuş.ellerine sağlık...

sevimin sayfasi dedi ki...

cok deyisik bir tarif cok begendim tarifini aldim
ellerine saglik

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

değişik ve lezzetli olmuş ellerine sağlık canım sevgiler

pervin dedi ki...

SEVGİLİ HATİCE BU PETULA NIN İSMİ BANA ÇOCUKLUĞUMU HATIRLATTI ÇÜNKÜ BENİM BABANNEM GÖÇMEN OLDUGU İÇİNYARI TÜRKÇE YARI YUGOSLAVCA KONUŞURDU BUNDAN YAPTIĞI ZAMAN BİZE PETULİSA DERDİ AY ŞİMDİ RAHMETLİ BABAANNEMİ HATIRLADIM BİRDE SICAK SICAK PETULİSALAR OF OF ELLERİNİZE SAGLIK SEVGİLER...

seo dedi ki...

çok teşekkürler süpermiş gerçekten ellerine sağlık.