1 bardak aşurelik buğday,
5 bardak su,
2 kaşık tereyağı,
1 kaşık fındık yağı,
250 gr. Et,
Tuz, Karabiber
Yapılışı:
Buğdayı akşamdan ıslatıyoruz.
Etleri tereyağı+fındık yağı ile kızartıp, yeterince su ile yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
5 bardak suyu tencereye alıyoruz kaynamaya başlayınca süzdüğümüz buğdayı ekliyoruz. Suyunu çekmeye yakın etleri ekliyoruz, suyunu iyice çekince ocaktan alıp blender'dan geçiriyoruz.
Servis yaparken karabiber ekiyoruz.Dilerseniz tereyağıda kızartıp dökebilirsiniz.
AFİYET OLSUN....
7 yorum :
Ellerinize sağlık.Annem de çok yapar keşkek.Ne eti kullandığınızı yazmamışsınız.Bizimkiler tavukla yapıyor.
Sevgili kitchensweetkitchen, ben dana eti kullandım, ama evet tavuklada güzel oluyor, denemiştim,
güzel yorumun için teşekkürler , sevgiler...
Merhaba^^ PORSELEN DEMLİK 4 E^^ katılan dostlar
EV SAHİBİMİZ: http://recaysev.blogcu.com
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş cayına gelen misafirlere,
Herbiri birbirinden lezzetli tarifler.
Çayın en iyisi^^ porselen demlik^^te,en güzel ^^cay tarifleri^^de burada olacak inş..
emeginize saglık diyorum ve son sözü marifetli ellerinize bırakıyorum.
Hazırlamış oldugunuz tarif hazırsa nasibimin yada recaysevin ön sayfasında bildirebilirsiniz.
KATILAMAYANLARIN BİZZAT BEN KATILAMIYORUM YAYIN YAPAMAYACAĞIM DEMESİ İYİ OLUR..
BASLIK^^ PORSELEN DEMLİK 4^^ OLACAK
Gözden kacma olasılıgı olmaz o zaman.
SON GÜN 25 Kasim PAZAR
EMEKLERİNİZE TESEKKÜRLER
SELAM VE DUA İLE
Süper tarifler, tam yemeklik.. Ellerine sağlık. Sevgiler..
Hatice merhaba
Keşkek eşimin memleketinde düğünlerde yapılan bir yemektir benimde bir kere tatma fırsatım olmuştu gerçekten farklı bir lezzet ellerine sağlık..
keşkek hiç tadmadığım bir lezzet güzel görünüyor eminim lezzetlidirde ellerine sağlık canım sevgiler:)
çok teşekkürler süpermiş gerçekten ellerine sağlık.
Yorum Gönder