05 Ekim 2007

Şekerpare


2 yumurta,

1 çay bardağı pudra şeker,

1/2 çay bardağı sıvı yağ,

1/2 çay bardağı irmik,

Limon kabuğu rendesi,

1 paket kabartma tozu,

2 bardak un,(aldığı kadar)

Şerbeti:

3 bardak su,

2 bardak şeker

Yapılışı:

Şerbeti kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp, ocaktan alıp soğutuyoruz.

Yumurta, sıvı yağ, irmik limon kabuğu, ve pudra şekeri, kabartma tozu eklediğimiz unla birlikte yoğuruyoruz.

Cevizden biraz küçük yuvarlaklar yapıp ortasını deliyoruz ve yağladığımız tepsiye diziyoruz.

Açtığımız deliklere fındık yerleştiriyoruz. 180 derecede pembeleşene kadar pişiriyoruz.

Fırından çıkar çıkmaz şerbetini döküyoruz.

AFİYET OLSUN....

7 yorum :

inci dedi ki...

canım nefis bir tatlı yapmışsın...benim favorilerimdendir....eline sağlık..iftar için aldım:)

ab-ı hayat dedi ki...

Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor.Şekerpare tarifi ararken karşıma çıktı.Denenecekler arasında yerini aldı.

sevgiyle kal...

Aybike Ceylan dedi ki...

Hatice'cigim,
Nefis olmus, asagidaki kekin de oyle.Ellerine saglik.
Sevgilerimi gonderiyor, iyi bir pazar diliyorum.

Adsız dedi ki...

hımmm, şekerpareler ne güzel poz vermiş .. :)

ellerinize sağlık

Tijen dedi ki...

Sevgili Hatice,
Şekerpareye bayılırım ama en son ne zaman yedim hatırlamıyorum. Evde ısrarla şerbetli tatlı yapmıyor, hazırına da yüz vermiyorum. Eh öyle olunca da sizlerin sitelerinde karşılaştıkça hasret gideriyorum. (Siteni linklerime ekledim, sen de beni eklersen çok mutlu olurum. Teşekkürler şimdiden)

Özlem dedi ki...

Hatice'cim,

Şeker paren çok şeker olmuş :) Ellerine sağlık canım...

Sevgiler ve iyi kandiller...

Özlem Ceylan dedi ki...

slm canim eellerine saglik sekerparelerin cok nefis gorunuyor yiyenlere afiyetler olsun sevgiler