20 Haziran 2007

Nohutlu Pilav


1 kase pirinç,
1 kase haşlanmış nohut,
2 kase su,
1 tane soğan,
Tereyağı , fındık yağı,
Karabiber,
Tuz.
Yapılışı:
Pirinci üstünü aşacak kadak tuzlu sıcak suda yarım saat bekletiyoruz. Pilav tenceresinde tere yağı eritiyoruz ve yemeklik doğradığımız soğanı pembe olana kadar kavuruyoruz.2 kase suyu ve 1 kase nohutu ekleyip kaynamasını bekliyoruz. Kaynayınca soğuk sudan bir kaç kez geçirip süzdüğümüz pirinci, tuzu, 1 kaşık kadar fındık yağı ekliyoruz.Pirinçler kaynayınca altını yarıya alıyoruz ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.Pişince altını kapatıp karabiber serpiyoruz ve demlendiriyoruz.
AFİYET OLSUN

2 yorum :

Adsız dedi ki...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Até mais

serapin mutfaginda pisenler dedi ki...

Haticecigim pilav cok istah acici gorunuyor vallahi,hele alttaki pastaya diyecek kelime bulamiyorum,hepsi icin ellerine saglik.Bu ayki etkinlige katilamadim maalesef internette ariza vardi cok uzuldum aslinda.Sen ne guzel yapmisin tarifini.Sevgiler.