28 Mart 2007

Tavuklu Kolay Börek


2 tane yufka,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 subardağı süt
İçi:
2 tane tavuk göğsü,
1 kaşık sıvı yağ,
2 tane sivri biber,
2 tane domates,
1 tane havuç,
Tız, karabiber, pulbiber
Yapılışı:
1. İlk yufkaya sıvı yağın yarısını sürüyoruz ve dikdörtgen bir tepsiye gelicek şekilde kenarlarını katlıyoruz. Yağladığımız tepsiye koyuyoruz.İkinci yufka içinde aynı işlemi yapıp diğer yufkanın üzerine koyuyoruz. Fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkar çıkmaz 1 bardak sütü üzerine döküyoruz ve kapattığımız ısısını kaybetmeyen fırında sütü çekene kadar bekletiyoruz.
2.Diğer tarafta içi için , sıvı yağda küp doğradığımız tavuk etlerini, sırasıyla biber , havuç ve domatesleri ekleyip kavuruyoruz.Tuzunu karabiberİ ve kırmızı biberi ekleyip tatlandırıyoruz.
3. 5 dk. fırında beklettiğimiz yufkanın kenarına iç harcı koyup rulo sarıyoruz ve kesiyoruz.
AFİYET OLSUN....

6 yorum :

Aybike Ceylan dedi ki...

Hatice'cigim,
Bu ne kadar ilginc ve bir o kadarda guzel bir borek, hic gormemistim. ellerine saglik. Sevgiler

Adsız dedi ki...

Eline sağlık canım...çok değişik bir tarif...eminim güzel olmuştur..selam ve sevgilerimle...

Safran dedi ki...

Mmmh! Haticeciğim şu yemek blogları aleminde ben tavuk yemeklerine olan düşkünlüğümle bilinirim, o nedenle bu tarif tam benlikmiş diyorum, ellerine sağlık :)

hayat dedi ki...

Hatice'ciğim harika bir tavuklu börek tarifi ve yapımı da kolay çok da lezzetlidir eminim.Ellerine sağlık canım.
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Hatice'cim görüntüsü çok şık,çok güzel bir börek olmuş, ellerine sağlık canım, sevgiler..

Nukhet dedi ki...

Tavugu ben de cok severim boylesunumlu bir boregede bayilirim herhalde. Ellerine saglik