04 Mart 2007

Kadınbudu Köfte


1 kg. kıyma,
1 soğan,
1 fincan pirinç,
1 fincan kaşar rendesi,
Karabiber, Tuz
3 yumurta,
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Kıymanın 2/3'ü 1 kaşık tereyağı ile kavrulur, soğan ince doğranıp, kavurmaya devam edilir, kavrulan kıyma soğumaya bırakılır. Diğer tarafta pirinç haşlanır.
Soğuyan kıyma, haşlanan pirinç, kaşar rendesi, ayırdığımız yaş kıyma, tuz ve karabiber eklenerek iyice yoğurulur. Sıvı yağ kızdırılır, 3 yumurta çatalla biraz çırpılır, köfteler yumurtaya bulanıp kızartılır.
AFİYET OLSUN....

4 yorum :

hayat dedi ki...

Haticeciğim,kadın budu köfte tam ağıza layık görünüyor.Ellerine sağlık.

Sevgiler..

Tuba dedi ki...

Ahhh nasil da severim bir bilsen. Cok da guzel olmus. Bende yapayim bari, canim cekti:)) sevgilerle,

Defne dedi ki...

Ben de ben de! :))

Adsız dedi ki...

En sevdigim yemektir ellerinize saglik..