02 Mart 2007

Ispanaklı Börek


Malzemeler:
4 yumurta,
1 bardak süt,
1 bardak su,
1 bardak sıvı yağ,
1 paket kabartma tozu,
6 adet hazır yufka,

İçi:
1 kilo Ispanak
Kıyma (miktarı size bağlı),
Karabiber,
Pulbiber,
Yapılışı:
İçi:
Vitamininin gitmemesi için yıkayıp kuruttuğum ıspanağı ince ince kıydım ve biraz tereyağ da kavurduğum ve karabiber, pulbiber'le tatlandırdığım kıymayla karıştırdım.
1. Yumurtanın birisinin sarısını daha sonra üzerine sürmek için ayırıyoruz. Diğer yumurtaları sütü, suyu, sıvı yağı ve kabartma tozunu iyice çırpıyoruz.
2.Tepsinin altını sıvı yağla yağlıyoruz.İlk yufkayı seriyoruz.
3. 2 yufkayı 4 e bölüp harca batırıp seriyoruz ve iç malzemesini yayıyoruz.
4. Geriye kalan 2 yufkayıda 4 e bölüp harca batırıp yayıyoruz. En üstüne son kalan kuru 1 yufkayı buruşturarak seriyoruz ve ayırdığımız 1 yumurta sarısına 1 kaşık sıvı yağ ekleyip karışımı yufkanın üstüne sürüyoruz. 200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok :