08 Şubat 2007

Susamlı Simit


1 yumurta,(sarısı üzeri için)
125 gr. tereyağı,
1 fincan sıvı yağ,
1 fincan yoğurt,
1 paket kabartma tozu,
Tuz, mahlep,
Aldığı kadar un,
Yapılışı:
Yumurta beyazı, tereyağı, sıvı yağ ,yoğurt ve tuz iyice karıştırılır. Üzerine ayrı bir kapta karıştırdığımız un, kabartma tozu ve mahlep karışımı eklenip iyice yoğurulur. Şekil verilip üzerine yumurta sarısı sürülür, susam serpilir.200 derece fırında pişirilir.
AFİYET OLSUN....

2 yorum :

sinem dedi ki...

canım ellerine sağlık,
çok güzel olmuş.
bu mahlep nasıl bişey
sanırım aktarlarda oluyor
ben bir tatlı kaşığı şeker de koyuyorum.
sevgiyle

hatice dedi ki...

Sinemcim, aktarlarda toz halinde genelde şekerde çok güzel yakışıyor bende ilk defa kullandım hoş bir koku veriyor..sevgiler