21 Ocak 2007

Su Böreği



7 tane yumurta,
Un,
Tuz,
Haşlamak için su,
İçi İçin;
Peynir,
Maydanoz,
Tere yağı
Yapılışı:
1.Yumurtalar tuz ve aldığı kadar unla birlikte çok yumuşak bir hamur olmayacak şekilde yoğurulur. Küçük bezelere ayırılıp açılır.(10 beze) Açılan hamurların nemi gitmesi ve birazda kuruması için bez üzerinde bekletilir.
2.Geniş bir kapta bol su kaynatılır, tuz atılır.Diğer bir geniş kaba da soğuk su konulur.Yufkalar önce kaynar tuzlu suda iyice haşlanır, sıcak sudan çıkarır çıkarmaz soğuk suya ve yufkaların fazla suyunu almak için de temiz bir bez üzerine alınır.
3. İçi için, peynir iyice parçalanır içine ince kıyılmış maydanoz ilave edilir.
4.Yufkaların yarısı aralarına eritilmiş tere yağı sürülerek tepsininn altına buruşturularak serilir arasına harç konup üst katıda serilerek üzerinede tere yağı sürülür.
200 derecede kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN....

1 yorum :

sinem dedi ki...

mmm ellerine sağlık canım.
hiç evde yapılmış su böreği yemedim.
çok güzel görünüyor.