16 Ocak 2007

Keçiboynuzu Pekmezli Cevizli Kek


2 yumurta,
1 çay bardağı keçiboynuzu pekmezi,
1 çay bardağı şeker,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz,
2 yemek kaşığı kakao,
3 yemek kaşığı yoğurt,
1,5 su bardağı un,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
Şeker, yumurta ve keçiboynuzu pekmezini çırpıyoruz, sıvı yağ, yoğurt, kakao, vanilya ekliyoruz.
Unu kabartma tozu ile karıştırıp cevizle birlikte harca ekleyip karıştırıyoruz, kek kalıbında 180 derecede pişiriyoruz.Fırından çıkınca üzerine pudra şeker eleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN....

7 yorum :

Mutfakta Zen dedi ki...

sevgili hatice,
keçiboynuzu pekmezi kullanmissin ya bayildim bayildim! en sevdigim pekmezlerden biri, hos hepsini çok seviyorum ya..
siten hayirli olsun!
tijen

muhterem dedi ki...

Merhaba Sevgili Hatice,
Tarifin içindeki şeker oranından,keçi boynuzu pekmezine kadar sağlıklı bir keke benziyor.
Ellerine ve emeğine sağlık.

sinem dedi ki...

merhaba canım,
çok güzel bir kek olmuş.
keçiboynuzu pekmezini bi ara her sabah içiyordum.
çok severim.
ellerine sağlık canım.
bloğuma sana rahatça ulaşayım diye banner yaptım basitce.
umarım hoşuna gider :))
sevgiyle

Karabiber dedi ki...

Merhaba,
Kekin görüntüsü harika yalnız birşey sormak istiyorum keçi boynuzu pekmezinin tadı nasıldır ben daha önce hiç tatmadım merak ediyorum ?

Karabiber

hatice dedi ki...

Sevgili karabiber, üzüm pekmezinden biraz daha yoğun bir tadı var diyebilirim.....sevgiler

yeşil kivi dedi ki...

merhaba, kesinlikle süper bir tarif. vitamin topağı desem yeri. tarif için teşekkürler...

Adsız dedi ki...

KEÇİ BOYNUZU BEKMEZİ NASIL YAPILIYOR KAYNATMA ŞEKLİ NASILDIR TEŞEKKÜRLER