20 Aralık 2006

Portakallı Kek


Malzemeler:
3 yumurta,
1/2 bardak şeker,
1 bardak sıvı yağ,
1 bardak süt,
3 bardak un,
1 bardak portakal suyu (yarım bardağı üzeri için),
1 portakal kabuğu rendesi,
3 kaşık hindistan cevizi,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
Sosu için:
2 kaşık Dr.Oetker Kıvam Verici,
Yarım bardak portakal suyu,
Yapılışı:
1. Yumurta ve şeker iyice köpürene kadar çırpılır.
2. Süt, yağ ve yarım bardak portakal suyu eklenir.Ben portakal olmadığında konsantre meyve suyuda kullanıyorum. O zaman limon kabuğu rendeliyorum.
3.Vanilya, un ve kabartma tozu eklenip tahta kaşıkla karıştırılır.
4. En son hindistan cevizi ve portakal kabuğu eklenir. Kek kalıbın da 180 derecede pişirilir.
5.Yarım bardak portakal suyu bir kaseye de 2 kaşık kıvam verici ile iyice karıştırılır.
6. Kek fırından çıkınca biraz ılıması beklenir. Sos üzerine sürülüp hindistan cevizi ile süslenir.
AFİYET OLSUN....

2 yorum :

Adsız dedi ki...

Merhaba hatice, portakallı kekini ilk fırsatta deneyeceğim, bu arada yağsız havuçlu cevizli kek tarifi arıyorum, bir bardak rendelenmiş havuç ve bir bardak dövülmüş ceviz ile yapılan bir tarif vardı ama ben yazmamışım, sende varsa çok sevinirim, en iyi dileklerimle Fatma Sılan fsilan@yahoo.com

Adsız dedi ki...

Merhaba Hatice, soruma ne çabuk cevap verdin, çok teşekkürler tam aradığım tarifti, bu akşam yapıp yarın hastaneye götürmeyi düşünüyordum, cevizleri kırıp ayıkladım, ama bulaşık çamaşır derken kaldı, pazar yapıp pazartesi götürürüm:)
en iyi dileklerimle Fatma Sılan