14 Aralık 2006

Poğaça


Malzemeler:
1 su bardağı süt,
1 su bardağı su,
1/2 su bardağı sıvı yağ,
1/2 su bardağı fındık yağı,
1 paket kuru maya,
Tuz
İç harcı:
Patatesli; 3 tane haşlanmış patatese, 1 fincan süt, karabiber, tuz ve pulbiber eklenerek püre haline getirilir.
Peynirli; beyaz peynir rendelenir, ince doğranmış maydanoz eklenir.
Yapılışı:
Ilıtılmış süt +su , yağ ile birlikte yoğurma kabına alınır, maya ve aldığı kadar unla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.Mayalanması için yarım saat ılık bir yerde üzeri streç flimle kapatılıp bekletilir.
Kabaran hamur küçük parçalara ayırılıp içine peynirli ve patetesli iç harçtan konulur.
Üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir ve 200 derece fırında pişirilir.
AFİYT OLSUN....

Hiç yorum yok :