22 Aralık 2006

Hurma Tatlısı


Malzemeler:
1 paket yumuşak margarin,
Yarım bardak sıvı yağ,
1 yumurta,
1 kaşık yoğurt,
1 kaşık su,
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
3 bardak şeker,
3 bardak su,
Limon
Yapılışı:
1.Yumuşak margarini, sıvı yağı, yumurtayı, suyu ve yoğurdu yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz. Kulak memesinden biraz daha sert bir hamur olacak şekilde aldığı kadar unla yoğuruyoruz.Oval şekil verip rendeye bastırarak şekil veriyoruz.180 derecede pembeleşene kadar pişiriyoruz.
2.Şerbetini kaynatıp iyice soğutuyoruz.(çok koyu bir şerbet olmayacak)
3.Pişen tatlıları fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbetini döküyoruz.
AFİYET OLSUN....

4 yorum :

Adsız dedi ki...

hurma sadece adında varmış. içine hurmamı konuyor dedim ama yokmuş.
Kalburbastıya benziyor ve ben bayılırım.
ellerine sağlık canım,
hayırlı cumalar

Adsız dedi ki...

yukarıdaki yorum bana ait :)
sevgiler
sinem

Yemekbahane dedi ki...

merhaba,

sitemi ziyaret etmişsiniz.Teşekkürler:)
Fotoğraflarınız dikkatimi çekti, çok güzel çekmişsiniz.Üzerine bloğun ismini photoshop tami yaziyorsunuz?

kolay gelsin,
muge

hatice dedi ki...

sinemcim, evet birçok yerde kalburabastı olarak geçiyor fakat annemin tarif defterinde böyle yazmış bende değiştirmek istemedim..sevgiler..

sevgili müge, resimlere yazıları daha basit bir programda PHOTOFİLTRE'de yazıyorum..programa http://photofiltre.free.fr/download_en.htm'den ulaşabilirsin..sevgiler...