22 Aralık 2006

Ağlayan Pasta


Malzemeler:
4 yumurta,
3 fincan şeker,
3 fincan un,
1 fincan süt,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Üzerine:
2 bardak süt,
1 paket krem şanti,
Kakao Sosu:
2 çay bardağı şeker,
2 çay bardağı süt,
2 kaşık mısır nişastası,
3-4 kaşık kakao,
Yapılışı:
Keki için; yumurta ve şeker çırpılır, süt, un, kabartma tozu ve vanilya eklenir. 180 derecede pişirilir.
Fırından çıkar çıkmaz üzerine 2 bardak soğuk süt dökülür. 2 poşet krem şanti 2 bardak sütle hazırlanıp hemen üzerine sürülür ve iyice soğuması için beklenir. Soğuyan kekin üzerine sıcak kakao sosu dökülür.
AFİYET OLSUN....

3 yorum :

Adsız dedi ki...

Bu pastanın adı neden ağlayan pasta? yazık değil mi ona? bence çukulatanın girdiği yerde gözyaşı kalmaz, mutluluk verir, pastaya daha keyifli bir isim vermen lazım
en iyi dileklerimle
Fatma Sılan

Adsız dedi ki...

merhaba,
arkadaşa katılıyorum ben de,
neden ağlayan pasta :))
yada bu pasta keyifle yeneceği için mi ağlıyoo.
ellerine sağlık harika görünüyor.
farklı tarifler vermeye devam ediyorsun.
bu gün bloğumu kararttım ama yarın yeni bir konu olacak
sevgiler
mahmure

yasalarınüstündeadaletolmaz dedi ki...

MMMMMMMMMM....Bir hayli tecrübe sahibi olan birinden yemek tarifleri almak güzel. Bir de deneyecek kadar yürekli biri olsa yanımda iyi olurdu.(!?) Bu arada bizim buralarda zeytinler toplandı, yemeklik çizik ve kırma zeytinler ağızları tatlandırmaya başladı. Biz de yaptık tabii ki...Bilginize arzeder, talebi olanlara az miktarda yaptığımız çizik yeşil zeytinden, yani yemeye hazır zeytin ve zeytin yağı ( bal gibi ) gönderebileceğimizi gururla belirtirim. Saygılarımla

haralagrele@gmail.com

suat evşen