31 Aralık 2006

Bayram Baklavalarım

Mutlu, huzurlu bir yıl , hayırlı nice bayramlara....

Gül Baklava
Malzemeler:
1 yumurta,
Birkaç damla limon suyu,
Su,
Un
Açmak için:
Nişasta
Yapılışı:
Yumurta, limon suyu, su ve un kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edecek şekilde yoğurulur. Küçük bezelere ayırılıp bol nişasta ile açılır.Açılan yufkaların bir kısmı bez üzerine serilerek nemi alınır. Yufkalar üstüste konup dörde bölünür. Her dilim iki ucu biraraya gelecek şekilde katlanır , daha sonra ikiye katlanır ceviz serpilir, tekrar ikiye katlanır ve rulo sarılıp gül şekli verilir.
Gazete Baklava
Farklı şekil vermek için; bol nişasta ile açılan yufkalar gazete kağıdı üzerine buruşturarak serilir ve biraz nemi gitmesi için bekletilir, kuruyan yufkaların üzerine ceviz serpilip gazete yardımıyla katlanır ve dilimlenir.
Üzerlerine eritilmiş tereyağı dökülüp 100 derecelik fırında ağır ağır pişirilir.
Yeneceği zaman ılık şerbet dökülerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN....

4 yorum :

Adsız dedi ki...

merhabalar yeni yılınızı ve bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım sevgilerr damla

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Mübarek Kurban Bayramınızı Kutlar,Hayırlara Vesile Olmasını Dilerim.
Bu Vesileyle Yeni Yılınızıda Kutlar,Sağlıklı,Huzurlu,Bol kazançlı bir yıl geçirmenizi dilerim

Adsız dedi ki...

Merhaba Hatice baklavaların ne kadar lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Ayrıca geçmiş bayramın kutlu olsun yeni yılın sana mutluluk getirsin. nesrin