25 Kasım 2007

Kaynana Çatlatan Tarifler-Elmalı Turta

Etkinliğimiz KAYNANA ÇATLATAN TARİFLER ve ev sahibemiz sevgli Lalecik, kendisine bol tarifli bir etkinlik diliyorum ve tümmm katılımcılara sevgilerimi gönderiyorum......

3 yumurta,
8 kaşık şeker,
2 fincan süt,
1 limon kabuğu rendesi,
1 paket kabartma tozu ,
1,5 su bardağı un
Üzerine:
4 tane elma,
1 kaşık margarin,
Fındık
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz, limon kabuğu rendesi, süt ilave ediyoruz, un ve kabartma tozunu da ekleyip hamuru karıştırıyoruz. Hamuru, yağladığımız kalıba döküyoruz.
İnce dilimlediğimiz elmaları üzerine diziyoruz, elmaların üzerine eritilmiş tereyağı sürüyoruz ve ince kıyılmış bol fındık serpiyoruz.
180 derece fırında yarım saat pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN....

14 yorum :

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

mmm bayılırım elmalı turtaya nefis görünüyor ellerine sağlık canım sevgiler:)

nil-nennenmutfakta dedi ki...

slm haticecim nefis bir tarif hazırlamışsın yine.Ellerine sağlık...

Yaren dedi ki...

Elmali pasta cok harika görünüyor.Elmayla ilgili ne kadar güzel tarifler var.Buda cok güzel bir tarif.Ellerine saglik.

Özlem dedi ki...

Sevgili Hatice, elmalı turtaya asla hayır diyemem :). Çayımın yanına hemen bir dilim alıyorum

Ellerine sağlık, sevgiler.

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine sgalik, cok guzel olmus Hatice'cigim.
Sevgilerimi gonderiyorum

hatice dedi ki...

Serap'cığım güzel yorumun için mutlu oldum...sevgiler..

hatice dedi ki...

Nil'ciğim yorumun için çook teşekkürler, sevgiler..

hatice dedi ki...

Yaren'ciğim beğenmene savindim, teşekkür ederim sevgiler..

hatice dedi ki...

Yaren'ciğim beğenmene savindim, teşekkür ederim sevgiler..

hatice dedi ki...

Özlem'ciğim afiyet olsum ziyaretin için teşekkürler..sevgiler..

hatice dedi ki...

Aybike'ciğim güzel yorumunla yine beni yanlız bırakmadın ..sevgiler

Tijen dedi ki...

Kaynanalar çatır çatır çatlamış olmalı. Ellerine sağlık Hatice!

Adsız dedi ki...

Elmayı rendeleyerek yapsak olurmu?

Adsız dedi ki...

çok teşekkürler süpermiş gerçekten ellerine sağlık.