21 Ağustos 2007
Supangleli İncir Tatlısı
20 adet kuru incir,
1 kaşık tere yağı,
1 poşet Dr. Oetker Supangle,
1,5-2 bardak süt,
1 bardak ceviz
Yapılışı:
İncirleri, saplarını temizleyip, üzerini kapatacak kadar suyla, kaynadıktan sonra yaklaşık 5 dakika daha pişirip soğutuyoruz.
1,5-2 bardak sütle pişirdiğimiz supangleyi ocaktan alıp bir kaşık yumuşak tere yağı ekleyip ılıtıyoruz, cevizini ekleyip, incirlerin içini dolduruyoruz, birazda dışını bulayıp, hindistan cevizi yada yeşil fıstığa buluyoruz. İyice soğuduktan sonra servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN....
*Tarif Dr. Oetker'li tariflerden alınmıştır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
9 yorum :
Hatice'cigim,
Ne kadar degisik ve kolay bir tarif. Ellerine saglik, cok guzel duruyorlar.
Sevgiler.
Selamlar cayimin yanina aliyorum. Hersey mukemmel siteniz cok guzel olmus gorusmek dilegiyle.
Saglicakla kalin.
hımmm incire hiç dayanamam...ellerine sağlık...
özlem
incire asla hayır diyemem
nefis bişeye benziyor
ellerine sağlık sevgiler
İncir dolmasını çok severim keza bu supangleli sunuma bayıldım :))
Ellerinize sağlık
Sevgiler...
______ @__ @______ __ @__ @_ __
____ @______ @______ @______ @___
___ @_________ @__ @_________ @__
___ @___________ @___________ @__
____ @______KANDiLiNiZ_____ @ __
_____ @______MÜBAREK_____ @_____
______ @_____OLSUN______ @_____
________ @_____________ @_______
___________ @________ @_________
_____________ @____ @___________
________________ @____________
Aybikeci'ğim ziyaretin için teşekkürler..sevgiler...
sevgili ozguncehobi, gene beklerim, güzel yorumun içinse çook mutlu oldum...sevgiler...
sevgili leziz, sevgili esra beğenmenize sevindim, çok çko sevgilerimi gönderiyorum...
sevgili evcilik lezzetler, güzel yorumun için teşekkürler...sevgiler
Sevgili Muhterem, bende senin kandilini yürekten kutlarım sevgiler....
Sevgili Hatice'ciğim,
Çok değişik ve farklı bir tarif yayımlamışsın canım,ellerine sağlık.Hemen notlarıma ekledim canım.
Kandilin mübarek olsun canım.
Sevgilerimle.
Yorum Gönder