06 Mayıs 2007
Tavuk Etli Ali Nazik
Yarım kilo küçük küp dağranmış tavuk göğsü,
4 tane patlıcan,
2 tane yeşil biber,
1 tane domates,
1 tane soğan,
1 kaşık salça,
Fındık yağı,
1 kase süzme yoğurt,
1 diş sarmısak,
Maydanoz
Yapılışı:
Tavuk etini fındık yağında kavuruyoruz, ince doğradığımız soğanı ve biberi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.En son kabuğunu soyup küçük küçük doğranmış domatesi ve 1 yemek kaşığı salçayı da ekleyip pişiriyoruz.
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyuyoruz, ince kıyıyoruz, tuz ve biraz sıvı yağ ekliyoruz.
Süzme yoğurda iyice ezilmiş sarımsağı ekliyoruz.
Servis yaparken, patlıcanı , üzerine yoğurdu, onun üzerine tavuk etini sosu ile birlikte koyuyoruz.Maydanozla süsleyip servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN....
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
6 yorum :
Hatice'cigim,
Mahvettin beni, bu ne kadar guzel bir manzara. Tek kelime ile nefis olmus. Sevgilerimi gonderiyorum.
Hatice'cim süper görünüyor, tavuk etlide nefis olmuş valla, ellerine sağlık canım, sevgiler...
Eline sağlık canım,çok güzel görünüyor...selam ve sevgiler
Merhaba Hatice,
Ellerine sağlık,tavuk etli ali nazik harika görünüyor.
Eminim tadı da nefis olmuştur.
merhabalar haticecim ali nazik tavuk etiylede nefis olmus canim ellerine saglik,sevgiler...
Hatice'cim,
Tavuklusu da ne güzel olmuş öyle, tavuğun yakışmadığı birşey yok gibi:)
Ellerine sağlık canım,
sevgilerimle.
Yorum Gönder