01 Mayıs 2007

Kekikli Mayalı


4 bardak un,
1 paket maya,
Su, Tuz
Üzeri için:
Yarım kilo kıyma,
1-2 kaşık sıvı yağ,
1 yemek kaşığı biber salçası,
1 yemek kaşığı kekik,
Karabiber,
Pulbiber,
Tuz,
Üzerine sürmek için: Tereyağı
Yapılışı:
Unu, mayayı ve tuzu aldığı kadar ılık su ile yoğuruyoruz ve mayalandırıyoruz.
Üzeri için; Kıymayı sıvı yağ ile kavuruyoruz salçasını ilave ediyoruz , altını kapatıp kekiği, karabiber , pulbiber ve tuzunu ekliyoruz.
Mayalanan hamuru bezelere ayırıp ince, tabak büyüklüğünde açıyoruz ve tava da iki tarafını pişiriyoruz. Pişen mayalıların üzerine tereyağı sürüyoruz ve kıymalı malzemeden yayıyoruz, tüm bezeleri aynı şekilde yapıp üst üste diziyoruz.
AFİYET OLSUN....

3 yorum :

Betül dedi ki...

offf Hatice sabah sabah nasıl canım istedi.Ay hemde çok basit.Evde olsam hiç üşenmez denerdim şimdi.

Leziz Sofralar dedi ki...

ellerine saglik haticecigim harika bir görüntü gercektende yapimida basitmis denerim mutlaka ellerine saglik canim,tüm güzelliklerin seninle olmasi dilegiyle...

ebrulitatlar dedi ki...

mmh mmh. harika birşey bu Hatice'cim, hem pratik hem leziz görünüyor, ellerine sağlık canım, sevgiler, selamlar..