19 Nisan 2007

ye #21 Tavuk Güveç

Bu ayın etkinliğine ev sahipliği yapan sevgili Yemek Aşkı'na teşekkürler......

Tavuk göğsü,
2 tane pırasanın beyaz kısmı,
2 tane patates,
2 tane havuç,
2 tane patlıcan,
1 kaşık domates salçası,
1 kaşık biber salçası,
1 tane tavuk bulyon,
Domates,
Zeytin yağı yada sıvı yağ
Yapılışı:
Zeytin yağda ilk önce kare doğradığımız tavuk göğüslerini kızartıyoruz, ardından ince halka doğradığımız pırasayı alıyoruz, biraz kavrulunca, kare doğranmış havucu ve patatesi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Biber salçası ve domates salçasını da ekleyip biraz kavuruyoruz, en son patlıcanı , üzerini biraz geçecek kadar sıcak suyu ve tavuk bulyonu da ekleyip bir taşım kaynatıyoruz. Güveç kaplarına alıp üzerini domatesle süslüyoruz. Güveçlerin üzerini aleminyum folyo ile kaplayıp 200 derece fırında pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN...

5 yorum :

Adsız dedi ki...

Merhaba Hatice,
Yemek etkinliğine çok lezzetli bir tarifle katılmışsın,nefis görünüyor,ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

Hatice'cim çok lezzetli görünüyor güvecin, içindeki sebzelerle nefis olmuştur, ellerine sağlık, sevgiler, iyi haftasonları..

Adsız dedi ki...

merhabalar harika bir etkinlik yemegi secmissiniz görüntüsü nefis ellerinize saglik,bu arada cok güzel bir siteniz var izninizle arkadas listeme ekliyorum sizi sevgilerimle...

serinmavi dedi ki...

eline sağlık canım...Çok guzel görünüyor...Selamlar....

Aybike Ceylan dedi ki...

Hatice'cigim,
Ellerine saglik, enfes olmus.
Iyi haftalar ve sevgiler.