11 Nisan 2007

Midye Tatlısı


1 çay bardağı süt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 yumurta,
1 paket kuru maya,
Tuz,
Aldığı kadar un,
İnce çekilmiş ceviz,
Açmak için mısır nişastası,
Üzerine dökmek için tere yağı
Yaplışı:
1. Süt, sıvı yağ, yumurta, tuz ve maya aldığı kadar unla birlikte kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.
2. Hamur 10 bezeye bölünür ve tabak büyüklüğünde mısır nişastası yardımıyla açılır.
3. 5 parça üst üste konulup iyice büyük açılır. Rulo sarılır ve bir parmak kalınlığında kesilir. Kesilen parçalar biraz açılır, ortasına ceviz konulup yarım ay şeklinde kapatılır.
4. Diğer 5 parça yufkada aynı şekilde yapılır.
5. Tepsiye dizdiğimiz midye tatlılarının üzerine erittiğimiz tere yağından dökülür.180 derecede pişirilir.
6. Fırından çıkarttığımız ve ılıttığımız tatlımıza ılık şerbet dökülür.
Şerbeti için:
4,5 bardak şeker,
4 bardak su
NOT:
Muhtemelen çok sayıda Midye Tatlılarımız olacağından, derin dondurucu yada buzdalabında saklayarak istediğimiz zaman istadiğimiz kadar şekerleyebiliriz.
Eğer öyle yapacaksak tatlıları yağlamadan pişirmeliyiz. Buzdolabından çıkardığımız zaman üzerlerine tere yağı döküp 1-2 dakika önceden ısıttığımız fırında bekletip öyle şekerlemeliyiz.
AFİYET OLSUN....

8 yorum :

Aybike Ceylan dedi ki...

Hatice'cigim,
Ne yapmissin boyle,bu ne goruntu, bu ne tad, ellerine saglik. Sabah sabah mahvoldum. Sevgiler

Papatya dedi ki...

Cok degisik bir tatli! :)
Ben de beklerim...

Adsız dedi ki...

harika bir site ellerine sağlık

türkan dedi ki...

merak ettim daha önceki siten semavermi

ebrulitatlar dedi ki...

Hatice'cim görünüşünden ne kadar güzel olduğu belli oluyor, ellerine sağlık, sevgiler...

hatice dedi ki...

Sevgili Aybike ,papatya ,ebru, türkan,anonim yorum bırakan ziyaretçim, yorumlarınza çok memnun oldum, türkan semaver benim sitem değil...sevgiler

Safran dedi ki...

Hatice, bu tarif harika olmuş, derindondurucuda saklanabiliyor olması da çok güzel, acil durumlar için birebir :) Ellerine sağlık :)

hatice dedi ki...

sevgili safran, yorum bıraktığın için tşk..sevgiler....