07 Mart 2007

Muz Katları

1 paket yaprak hamuru,
1 paket vanilyalı puding,
1 paket labne peyniri,
2 tane muz, Limon kabuğu rendesi,
Yapılışı:
1. Pudingi üzerindeki tariften yarım ölçü daha eksik süt ile pişiriyoruz.Soğuyunca ,içine labneyi ekliyoruz , limon kabuğu rendesini de ekleyip karıştırıyoruz.
2. Yaprak hamurunu biraz açıp, istediğimiz büyüklükte kare kesiyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz tepside pişiriyoruz.
3. Yaprak hamurları fırından çıkar çıkmaz arasına harçtan sürüyoruz ve muz dilimleri yerleştirip üzerine biraz daha harçtan sürüp diğer parçayı kapatıyoruz. Üzerine pudra şeker eliyoruz.
AFİYET OLSUN....

5 yorum :

Betül dedi ki...

Hatice harika bir görüntü.Ben bu pastayı çok severim ama hep pastaneden yerdim.şimdi nasıl yapıldığını öğrenmiş oldum:)saol canım

hayat dedi ki...

Merhaba Haticeciğim,değişik çok güzel bir pasta olmuş benim için labneli olması yeterli bir neden zaten:))) Ellerine sağlık.

Hoşçakal canım sevgiler..

Adsız dedi ki...

Merhaba Hatice, blogunu Rabia'da gördüm. Güzel bir blogun var, yaptığın şeyler çok hoş.

Muzlu katlar da çok güzel duruyor, yaprak hamuru dediğin milföy hamuru oluyor sanırım?

aintabsofrasi.blocu.com

hatice dedi ki...

Sevgili Betül,Hayat,
Naile ziyaretiniz ve yorumunuz bana güç verdi,
Sevgili Naile benim aldığım Yaprak hamuru diye satılanlardandı milföy hamurunda biraz daha kalın bir hamur ama milföylede olacağını düşünüyorum...
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merhaba sitenizdeki bütün tariflere baktım hepsi çok güzel ellerine sağlık canım