21 Aralık 2006

Patlıcan Ezmeli Volovan


Malzemeler:
12 adet milföy,
1 adet patlıcan,
2 kaşık süzme yoğurt,
1 yumurta sarısı,
Tuz,karabiber,pulbiber
Yapılışı:
Patlıcanı közleyip ince kıyıyoruz, yoğurdu, sarımsağı, tuz karabiber, pulbiberi ekliyoruz harcını hazırlıyoruz.
Milföylerden yuvarlak ve halkalar kesip üst üste koyuyoruz üzerlerine yumurta sarısı sürüp pişiriyoruz.Soğuyunca ortalarına harçtan koyup servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN....
*Tarif LEZİZ dergisinden alınmıştır.

6 yorum :

Adsız dedi ki...

selam
siten gerçekten çok güzel tariflerinde öyle ellerine sağlık
bugünlerde internete çok fazla giremiyorum midem kötü ve canım hiçbirşey istemiyor
yorumları yeni okuyabildim
kusuruma bakma sevgilerimle fikriye
DOSTLAR GÜNÜ...
BILIYORMUSUN BUGÜN DÜNYA DOSTLAR GÜNÜ
BU MESAJI SEVDIGIN DOSTLARINA GÖNDER
EGER BENDE O SEVDIGIN DOSTLARINDAN BIRIYSEM BANADA YOLLA 10 ARKADASINA GÖNDER BAK KAÇ CEVAP GELECEGINE
EGER 7 DEN FAZLA ISE SEVILEN BIR DOSTSUN
EGER DEGILSEN....

Yemekbahane dedi ki...

Merhaba,

Bloğunuz hayırlı olsun.Gerçekten herşey çok lezzetli gözüküyor.Sık sık ziyaret edeceğim artık.

Sevgiler,
müge

Adsız dedi ki...

Merhaba Hatice ellerine sağlık. Süper olmuş hiç daha denemedim ama birgün inşallah denerim. Sevgilerimle Nesrin

Adsız dedi ki...

Merhaba Hatice, gerçekten çok hamaratsın, siteni sık güncelliyorsun, ben de bu akşam yeni bir tarif denedim, bu tarifte Hamsi Kuşu tarifinden esinlendim ama öyle değiştirdim ki bambaşka birşey oldu. Hamsi kuşu tarifinde kılçığı çıkarılmış 3 hamsinin arasına soğanlı sarımsaklı maydanozlu pirinçli harç konup kapatılıyor ve kızartılıyor. ben ise bol (4 iri diş)Sarımsak, yarım demet maydanoz, yarım limon suyu ve 1 kaşık zeytinyağla hazırladığım harcı 2şer hamsinin arasına koydum ve ısıya dayanıklı cam tepside fırına verdim, ayrıca evde balık kokusu olmadı (ama pişerken biraz sarımsak kokusu oldu ki ben çok severim) hem sağlıklı hem de çok lezzetliydi en iyi dileklerimle Fatma Sılan

hatice dedi ki...

beni yorumları ile destekleyen herkeze teşekkürler....
fatmacım, hamsi tarifi için de teşekkürler...fırında oluşu gerçekten çok güzel...kesin denemek isterim...sevgiler...

Adsız dedi ki...

slm,volovan çok güzel görünüyor,ellerine sağlık,bir kaç çeşidini görmüştüm ama patlıcnlı ilk kez gördüm...