05 Ekim 2009

İncirli Tart



3 yumurta, (1 tane sarı üzeri için)
150 gr. tereyağ,
1/3 bardak şeker,
Un,
Yarım paket kabartma tozu

İçi için:
8 incir,
1 fincan kuru üzüm,
1/2 baradak şeker,
1/2 bardak ceviz,
2 bardak süt,
1 fincan krema

Yapılışı:
İç harcı için; inciri doğrayıp, üzüm , şeker ve sütle, süt pitene kadar pişiriyoruz, soğutup içine kremasını ve cevizi ekliyoruz.
Oda ısısındaki tereyağını şekerle karıştırıyoruz, yumurtayı ekliyoruz, kabartma tozunu ve (kulakmemesi yumuşaklığına gelene kadar) un ekliyoruz, yoğuruyoruz. Orta boyada yuvarlak bir kalıbı yağlayıp unluyoruz. Hamurdan 1/3 kadarını ayırıp geriye kalanını kalıba yayıyoruz.
Tartın içini hamurun üzerine yayıp üzerini hamurun geriye kalanı ile süslüyoruz, üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
180 derece fırında pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok :